ΕΚΠΑ: Kινητοποίηση των εργαζομένων για ανάκληση απόλυσης

Σύνοψη
  • Ήταν η πρώτη συγκέντρωση για την εβδομάδα αυτή ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/4, στις 9 π.μ.

Την πρώτη από τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει γι’ αυτή τη βδομάδα, καθώς έχουν προηγηθεί και άλλες, πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 1η Απριλίου ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ στο κεντρικό κτίριο της Πρυτανείας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/4, στις 9 π.μ.

Ως προς το λόγο της κινητοποίησης είναι όπως αναφέρει ο σύλλογος «ενάντια στην συνδικαλιστική, εκδικητική απόλυση και τις συνδικαλιστικές διώξεις στο ΕΚΠΑ. Είναι μάλιστα η πρώτη απόλυση στο Δημόσιο για συνδικαλιστική δράση από τη μεταπολίτευση και μετά και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την έως τώρα κατοχύρωση ενός θεσμικού πλαισίου που οφείλει να προστατεύει τέτοιες δράσεις.

Τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι αυτό γίνεται από ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (το μεγαλύτερο και αρχαιότερο της χώρας) που κανονικά οφείλει να στέκεται στο πλευρό της ελευθερίας του λόγου, της πολιτικής έκφρασης και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών».

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας, ανανεώθηκαν όλες οι συμβάσεις των συμβασιούχων, πλην του επί 19 χρόνια συμβασιούχου στο ΕΚΠΑ και μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), για τον οποίο γίνονται οι κινητοποιήσεις που προαναφέρθηκαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος