ΕΚΠΑ: Επτά τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία

Η πρώτη αποστολή 7 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας από το ΕΚΠΑ για τους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας στην Θεσσαλία βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν. Η ανταπόκριση των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ ήταν ταχύτατη, μεγάλη και συγκινητική: σε όλα τα σημεία του ΕΚΠΑ συγκεντρώθηκε ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία είναι απολύτως αναγκαία για τους συνανθρώπους μας στην Θεσσαλία. Θα ακολουθήσει και νέα αποστολή τις επόμενες ημέρες.

Με την δράση αυτή το ΕΚΠΑ συμμετέχει μαζί με όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, υπό τον συντονισμό της Συνόδου των Πρυτάνεων και του Υπουργείου Παιδείας, στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία, που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τις προηγούμενες ημέρες.

Θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες για την υποστήριξη των πληγέντων από τις πλημμύρες. Οι δράσεις οι οποίες έχουν σχεδιαστεί, παράλληλα με την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, είναι:

  • Χορηγία υποτροφιών στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ για φοιτητές που προέρχονται από τις πληγείσες περιοχές.
  • Συνεργασία στις δράσεις του Υπουργείου Παιδείας για την ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών των περιοχών που έχουν πληγεί με τη συμμετοχή ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ.
  • Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ (Πρόεδρος Καθ. Ν. Αρκαδόπουλος) είναι σε επικοινωνία με το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ώστε από κοινού να συνδράμουν το Υπουργείο Υγείας στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Το ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» (Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθ. κ. Ε. Πικουλής) βρέθηκε στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας με δύο κλιμάκια στην Καρδίτσα και στη Λάρισα.
  • Συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και τις Περιφέρειες για τη στοχευμένη εκπαίδευση στελεχών των περιφερειών και άλλων φορέων που εμπλέκονται στη διαχείριση των προβλημάτων από ακραία φυσικά φαινόμενα, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους. Η δράση αυτή σχεδιάζεται και θα ξεκινήσει σύντομα η υλοποίηση της αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των συντελεστών των δύο σχετικών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών που υλοποιούνται στο ΕΚΠΑ, «Στρατηγικές ∆ιαχείρισης Περιβάλλοντος – Καταστροφών – Κρίσεων» (Διευθυντής καθ. Ευθ. Λέκκας) και «Διαχείριση Κρίσεων και Καταστροφών» (Διευθυντής καθ. Εμμ. Πικουλής).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος