Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Η πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος (video)

Την αποτίμηση του πρώτου γύρου της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου στο ΚΙΝΑΛ έκαναν στην ΕΡΤ ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος, ο πολιτικός επιστήμονας Λευτέρης Κουσούλης, ο δημοσιογράφος Νίκος Φελέκης και ο καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Γεράσιμος Μοσχονάς.

«Η εκστρατεία που έκανε ο κ. Ανδρουλάκης, κυνηγώντας την περιφέρεια περισσότερο από την Αθήνα, του έδωσε ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα εκεί, χωρίς να υστερεί και στην Αθήνα. Το θέμα είναι τι θα γίνει στον δεύτερο γύρο» τόνισε ο κ. Μαύρος.

Ο κ. Κουσούλης τόνισε ότι το εκλογικό σώμα ζυγίζει τα πράγματα για το τι είναι καλύτερο για το κόμμα στο οποίο συμμετέχει. «Έτσι λοιπόν έκρινε ότι ο κ. Ανδρουλάκης, με τη φθορά του κ. Παπανδρέου, ο οποίος έρχεται από μακριά και δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι κομίζει κάτι καινούριο, κερδίζει αυτήν την αναμέτρηση. Είναι ένας νέος άνθρωπος που δεν τον συνοδεύει κάποια φθορά που μπορεί να τον ανακόψει. Εάν όμως μπορεί στον επόμενο κύκλο να αναζωογονήσει πραγματικά το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, αυτό θα το δείξει ο χρόνος». Για τη συμμετοχή του κόσμου τόνισε ότι είναι κάτι σημαντικό αλλά δεν προαναγγέλλει αποτελέσματα στις βουλευτικές εκλογές.

Από πλευράς του ο Νίκος Φελέκης τόνισε ότι η συμμετοχή του κόσμου είναι κάτι που πρέπει να κρατήσει κανείς, καθώς το νούμερο είναι τρομακτικό, κοντά στις 300.000 που μπορεί να έφθαναν τόσοι αν δεν έκλειναν οι κάλπες. «Το δεύτερο που κρατάω είναι ότι αυτή η προβολή μπορεί να φθάσει στο 11% και το τρίτο που κρατώ είναι ότι ο νέος αρχηγός, που ακόμα δεν ξέρουμε ποιος θα είναι, θα δούμε πώς θα το διαχειριστεί την επόμενη ημέρα. Το κρίσιμο είναι αν θα μπορεί να μεγαλώσει το ποσοστό και να μπει σφήνα ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα».

Ο Γεράσιμος Μοσχονάς χαρακτήρισε επιτυχία του ΚΙΝΑΛ την αθρόα συμμετοχή των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία. «Είναι σημαντικό γεγονός, σημαντική επιτυχία. Συμμετείχαν πάνω από 270.000 ψηφοφόροι όταν το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές του 2019 είχε 457.600 ψήφους. Είναι προφανές ότι συμμετείχαν ψηφοφόροι που δεν είχαν ψηφίσει ΚΙΝΑΛ και είναι προφανές επίσης ότι κάποιοι από τους ψηφοφόρους δεν είχαν ψηφίσει και ενδεχομένως δεν θα ψηφίσουν και στις επόμενες εκλογές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος