Live: Προς την πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία — Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας

Array

Πλήθος κόσμου τίμησε την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προσερχόμενος σήμερα, Πέμπτη, στο ιστορικό κτιριακό συγκρότημα στην οδό Πατησίων, για να αφήσει λουλούδια και στεφάνια στο μνημείο της εξέγερσης και τη σιδερένια πόρτα που έριξε το τανκ τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973. Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε φέτος η προσέλευση πολλών μικρών παιδιών, που άφηναν λουλούδια, ζωγραφιές, ακόμα και πολύχρωμα πανό στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν και πραγματοποιείται η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, κατά την οποία γίνεται η ανάκρουση του ύμνου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού προηγηθεί το προσκλητήριο των νεκρών. Οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βρίσκονται σε ισχύ στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, έως και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις σε λεωφορεία – τρόλεϊ).

Όσον αφορά τις σταθερές συγκοινωνίες, έχει ανακοινωθεί ότι ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» του μετρό θα κλείσει στις 15:00 και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» θα κλείσουν στις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση, ενώ οι σταθμοί αναμένεται να ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία αργά το απόγευμα.

Διακοπές κυκλοφορίας θα σημειωθούν το απόγευμα στις εξής πλατείες και οδικές αρτηρίες:

  • Πλατεία Ομονοίας
  • Πλατεία Συντάγματος
  • Λεωφόρος Αλεξάνδρας
  • Βασιλίσσης Σοφίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος