Έκκληση των ειδικών για την τήρηση των μέτρων – Τι δήλωσε η Bαρβάρα Ανεμοδουρά (video)

«Τις προσεχείς ημέρες θα επιστρέψει το κύμα των επισκεπτών είτε των Ελλήνων είτε των ξένων, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εν δυνάμει πιθανοί φορείς σε δέκα ημέρες να νοσήσουν και κατ’ επέκταση να μολύνουν το οικείο περιβάλλον και το εργασιακό τους», δήλωσε η Bαρβάρα Ανεμοδουρά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» η Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Κέντρων Υγείας τόνισε ότι «όσοι δεν έχουν καθορίσει τον εμβολιασμό τους να το προγραμματίσουν και να εφαρμόσουν αυστηρά τα ατομικά μέσα προστασίας. Κάνω έκκληση να αποφεύγουν τον συνωστισμό και αν δεν μπορούν να το κάνουν, να φορούν μάσκες».

Σύμφωνα με την κ. Ανεμοδουρά, «αυτή την στιγμή και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τη νόσο και κυρίως τις μεταλλάξεις. Ένας εμβολιασμένος έχει τρεις φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσει και οκτώ φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσει βαριά και απειροελάχιστες να πεθάνει. Δεν σημαίνει ωστόσο ότι ο εμβολιασμένος που δεν έχει προσέξει και έχει πετάξει τη μάσκα, όταν θα βρεθεί με κάποιους, δεν σημαίνει ότι δεν θα κολλήσει. Τα μέτρα (προστασίας) είναι για όλους».

Και όπως τόνισε, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αυτό το διάστημα περιέθαλψε χιλιάδες κρούσματα. «Κάνω έκκληση και στα οικογενειακά περιβάλλοντα, αλλά και στους ίδιους τους ασθενείς να προσέξουν τώρα που θα επιστρέψουν από τις διακοπές, ας φορέσουν τη μάσκα. Και ας κάνουν self test εντός τριών ημερών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος