Eκδήλωση του ΕΚΑ για ΣΣΕ, ακρίβεια και αυξήσεις μισθών στις 20 Φεβρουαρίου

Συνδυαστικά με την απόφασή του να προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση στις 28 Φεβρουαρίου (όπως και πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις, λόγω της θλιβερής επετείου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών) το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας αποφάσισε και τη διοργάνωση εσπερίδας στις 20/2.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το ΕΚΑ, στη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποφάσισε να θέσει στο επίκεντρο της δράσης και των διεκδικήσεών του για το επόμενο διάστημα, τις αυξήσεις των μισθών, την λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την πάταξη της αισχροκέρδειας και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο σας καλούμε να συμμετάσχετε:

  1. Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και από ώρας 17.00-20.00 σε εσπερίδα που διοργανώνει το ΕΚΑ με θέμα: «Ακρίβεια, αύξηση μισθών και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας», στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, (Πατριάρχου Ιωακείμ 4) , στην οποία θα κληθούν να μιλήσουν εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων.

Το πρωί της ίδιας ημέρας κλιμάκιο του ΕΚΑ θα πραγματοποιήσει περιοδεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Νέα Ιωνία.

  1. Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στην 24ωρη Παναττική απεργία, που προκήρυξε το ΕΚΑ με βασικά αιτήματα τα εξής:

· Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Επισημαίνουμε ότι η τρέχουσα πληθωριστική έξαρση δεν οφείλεται στους μισθούς αλλά στον πληθωρισμό της απληστίας και την αισχροκέρδεια.

· Διενέργεια αυστηρών ελέγχων και διαφάνειας στον τρόπο διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα με την ουσιαστική ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού.

· Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων super market και επιχειρήσεων ενέργειας, μεταφορών και τραπεζών.

· Τιμαριθμική αναπροσαρμογή όλων των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών, καθώς και διεύρυνση των δικαιούχων επιδότησης ενοικίου, βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων για να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος στέγασης, ειδικά σε νέα ζευγάρια και φοιτητές, παράλληλα με την δημιουργία δημόσιου αποθεματικού κοινωνικών κατοικιών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος