Εκδήλωση για την ψηφιακή και κοινωνική ευημερία μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Εκδήλωση για την ενδυνάμωση παιδιών 9 – 12 ετών προς μια υγιή διαδικτυακή ζωή και παρουσίαση εργαλείων για εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους

Εκδήλωση με θέμα «Ενισχύοντας την ψηφιακή και κοινωνική ευημερία μαθητών/τριών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης», διοργανώνουν το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας και το Mediterranean College την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18.00 – 19.30, στον χώρο του Mediterranean college campus (Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 94, Αθήνα).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία iWell, η οποία εστιάζει στην ενδυνάμωση των μαθητών/τριών δημοτικού σχολείου ώστε να καταφέρουν να διαμορφώσουν μια υγιή διαδικτυακή ζωή. Θα συζητηθεί, παράλληλα, η ψηφιακή, κοινωνική και συναισθηματική ευημερία των μαθητών/τριών και θα παρουσιαστούν εργαλεία που έχουν δημιουργηθεί για εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε:

  • Εκπαιδευτικό προσωπικό (δάσκαλους/ες, καθηγητές/ριες) και σχολεία/εκπαιδευτικά ιδρύματα
  • Φοιτητές/ριες Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών Τμημάτων
  • Εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών
  • Ευρύ κοινό

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης και δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Σχετικά με το πρόγραμμα iWell

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα iWell εστιάζει στην ενδυνάμωση των μαθητών δημοτικού σχολείου, ηλικίας 9 – 12 ετών, ώστε να καταφέρουν να διαμορφώσουν μια υγιή διαδικτυακή ζωή και να ενισχύσουν την κοινωνική τους ευημερία.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση

α) των μαθητών ώστε να αναπτύξουν τις απαραίτητες ικανότητες για τη λήψη τεκμηριωμένων και υγιών αποφάσεων σχετικά με τη χρήση των ψηφιακών μέσων.

β) των εκπαιδευτικών ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να διδάξουν τους μαθητές τους σχετικά και να προσπαθήσουν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους στον ψηφιακό γραμματισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές στο iwell-project@kmop.org ή στο τηλ. 2103637547.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος