Εκδικάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ για άρση αναστολών εργασίας

Array

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδικάστηκε η προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ για άρση αναστολών εργασίας υγειονομικών, με την ομοσπονδία να δηλώνει την αισιοδοξία της για το αποτέλεσμα που αναμένεται.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ: «Σήμερα εκδικάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για δεύτερη φορά η προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ για άρση των αναστολών εργασίας και καταβολή του 50% του μισθού των συναδέλφων για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε αναστολή.
Παρέστησαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ οι συνάδελφοι, Γιαννάκος και Παπαναστάσης.

Στην αίθουσα της εκδίκασης παρευρίσκονταν (χωρίς δικαίωμα παράστασης) δύο νομικοί σύμβουλοι από τη μεριά των συναδέλφων σε αναστολή εργασίας.

Το Υπουργείο Υγείας δια της νομικής εκπροσώπου του ζήτησε αναβολή της εκδίκασης για συλλογή στοιχείων όπως ανέφερε και λόγω της εκφρασμένης θέσης του Υπουργού για επανεξέταση του μέτρου. Η νομική σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ αντέκρουσε τα επιχειρήματα αναβολής και το δικαστήριο αποφάσισε την εκδίκαση της απόφασης.

Με βάση και την πρώτη απόφαση του ΣτΕ που έβαλε φρένο στις απολύσεις και ορίζει την ευνοϊκή επανένταξη του μέτρου της αναστολής εφόσον αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία άλλαξαν, καθώς επίσης και την απόρριψη του αιτήματος της αναβολής του Υπουργείου Υγείας. είμαστε πολύ αισιόδοξοι για θετική έκβαση της υπόθεσης.

Ενημερώσαμε κατά την έξοδό μας τα συνδικαλιστικά στελέχη και αρκετούς συναδέλφους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο ΣτΕ.
Μονόδρομος πια για τον Υπουργό Υγείας η άρση αναστολών εργασίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος