ΕΚΑΒ: Μετέφερε πέντε ασθενείς από την Αττική Οδό στα νοσοκομεία – Τι δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων (video)

Αγώνας δρόμου από το ΕΚΑΒ για την εξυπηρέτηση του κόσμου δίνεται αυτές τις ημέρες όπου εκτός από την διαχείριση των περιστατικών κορονοϊού οι εργαζόμενοι έχουν αυξημένο όγκο δουλειάς λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίδας”. Για τα ζητήματα αυτά μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

«Αυτό το τρίημερο ήταν πολύ δύσκολο για εμάς και συνεχίζει να είναι γιατί με την ολισθηρότητα του δρόμου η μετακίνηση απαιτούσε να βάζουμε και να βγάζουμε τις αλυσίδες στα ασθενοφόρα για να παραλάβουμε τους ασθενείς».

Μιλώντας για το πώς διαχειρίστηκαν τα περιστατικά την περασμένη Δευτέρα, όταν η χιονόπτωση ήταν έντονη στην Αττική, ο κ. Μαθίοπουλος επιβεβαίωσε ότι η πρόσβαση στους ασθενείς ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

“Τουλάχιστον προσπαθήσαμε να φτάσουμε στα επείγοντα περιστατικά. Σε κάποιες περιπτώσεις δώσαμε συμβουλές τηλεφωνικά. Είχαμε πάρα πολλές κλήσεις και με τη βοήθεια της πυροσβεστικής όπου χρειάστηκε μεταφέραμε ασθενείς στα νοσοκομεία”, αποκάλυψε.

«Σε κάποιους στενούς δρόμους που δεν έχουν καθαριστεί ακόμα από το χιόνι ζητάμε τη συνδρομή της πυροσβεστικής», τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Η πυροσβεστική μετέφερε τους ασθενείς έξω από την Αττική Οδό – Εξυπηρετήσαμε πέντε περιστατικά

Αναφορικά με το εάν το ΕΚΑΒ δέχτηκε τηλεφωνικές κλήσεις από εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό αποκάλυψε ότι όντως είχαν δεχτεί  «Σε πέντε κλήσεις μεταφέραμε κάποια άτομα από την Αττική Οδό. Πηγαίναμε σε κάποιους κόμβους όπου αρχικά τους μετέφερε η πυροσβεστική και εμείς, στη συνέχεια, τους μεταφέραμε στα νοσοκομεία».

Όπως είπε στην ΕΡΤ αυτά τα περιστατικά αφορούσαν την υποθερμία που ένιωθαν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί, μετά τις πολλές ώρες παραμονής στο κρύο καθώς και προβλήματα υγείας. «Ορισμένοι έπρεπε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία και δεν μπορούσαν να πάνε λόγω του εγκλωβισμού» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η πρόσβαση στα σημεία συνάντησης πέριξ της Αττικής Οδού ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

«Με δυσκολία φτάναμε εκεί. Δεν μπορούσαμε να περάσουμε  επίσης από τη Μαραθώνος ή τη Λεωφόρο Μεσογείων και προσπαθούσαμε να προσεγγίσουμε εκεί από άλλους δρόμους. Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Οι διασώστες χρειάστηκε να δουλέψουν διπλοβάρδια για να βοηθήσουν τον κόσμο με όσες δυνάμεις είχαν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος