«Έκαναν σαν ζώα, σαν κτήνη» κατέθεσε ο φίλος του Π. Φύσσα στη δίκη της ΧΑ

Συντετριμμένος ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Δούλβαρης, που ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας, καταθέτει σήμερα στο δικαστήριο, χαρακτηρίζοντας “ζώα και κτήνη” τα μέλη της της Χρυσής Αυγής που τους επιτέθηκαν.

Ο μάρτυρας περιέγραψε όλα τα γεγονότα που προηγήθηκαν της φονικής επίθεσης στον 34χρονο μουσικό καθώς ήταν μαζί με τον Φύσσα στην καφετέρια και σε όσα ακολούθησαν αμέσως μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, οπότε η παρέα τους βγήκε από το κατάστημα και βρέθηκε μπροστά σε μία ομάδα «μαυροντυμένων με κράνη και ξύλα» που τους «έβριζε και τους προκαλούσε για να έρθουν σε συμπλοκή».

«’Ηταν ένα παραταγμένο πράγμα που ερχόταν κατά πάνω μας… Συντονισμένοι και συντεταγμένοι… Μετά από αυτό που βιώσαμε, πιστεύω πως παίρνουν εντολές και χτυπούν», είπε στην κατάθεσή ο κ. Δούλβαρης.

Εξεταζόμενος από συνηγόρους τόσο της Πολιτικής Αγωγής όσο και της Υπεράσπισης ο μάρτυρας τόνισε ότι το μοιραίο βράδυ ο Παύλος Φύσσας έμενε πίσω όταν άρχισε να τους επιτίθεται η ομάδα των χρυσαυγιτών, για να προστατεύσει τους φίλους του. «Αν είμαστε σήμερα εμείς εδώ και καταθέτουμε, το οφείλουμε στον Παύλο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δούλβαρης.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, οι αστυνομικοί που βρέθηκαν έξω από την καφετέρια «Κοράλλι» δεν έκαναν «τίποτα απολύτως», αν και η φίλη του 34χρονου μουσικού τους ζητούσε βοήθεια.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος