ΕΚΑ: Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των εργαζομένων από το ψύχος και τον παγετό

Στις εργασίες που είναι απολύτως απαραίτητο να γίνουν, πρέπει να υπάρξει εξασφάλιση των μέτρων προστασίας των εργαζομένων, αναφέρει το ΕΚΑ

Στην προστασία των εργαζομένων αναφέρεται το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, «καλεί τους εργοδότες να μεριμνήσουν για την προστασία των εργαζομένων, όπως υποχρεούνται από την νομοθεσία, και να μη τους εκθέτουν σε κίνδυνο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες».

Τονίζει πως: «Οι κίνδυνοι είναι πολλοί όπως υποθερμία, ψύξεις, νοσήματα του αναπνευστικού, τραυματισμοί από γλιστρήματα ή πρόκληση εργατικών ατυχημάτων.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για τις ευπαθείς ομάδες εργαζομένων πάσχοντες από πνευμονοπάθειες, καρδιοπάθειες, χρόνια νοσήματα όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, καθώς και οι έγκυες κ.λπ».

Συνεχίζοντας το ΕΚΑ επισημαίνει πως: «Για τις εργασίες που είναι απολύτως απαραίτητο να πραγματοποιηθούν, εφόσον υπάρχουν λόγοι ασφαλείας πρέπει να υπάρξει εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας των εργαζομένων που είναι η χορήγηση κατάλληλων Μέσων Ατομικής Προστασίας, τήρηση διαδικασιών ασφαλούς εργασίας, εξασφάλιση συστημάτων επικοινωνίας και άλλα οργανωτικά μέτρα.

Το ίδιο ισχύει και για τους διανομείς και τους κούριερ οι εργοδότες των οποίων οφείλουν να τους εφοδιάσουν με τα ενδεικνυόμενα για την περίσταση Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Τέλος, οι επιτροπές Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας στους χώρους δουλειάς, καθώς και οι Ελεγκτικοί μηχανισμοί οφείλουν να είναι σε εγρήγορση για την τήρηση όλων των παραπάνω».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος