Ένα εβδομαδιαίο self test στα σχολεία και πληρότητα 100% στα γήπεδα

Να καταργηθεί το ένα από τα δύο σελφ τεστ στα σχολεία για μαθητές και για εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς εισηγήθηκε ομόφωνα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων παράλληλα με την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα από το 75% στο 100% και η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το 1 self test την εβδομάδα στα σχολεία θα ισχύσει από την 1η Απριλίου.

Ο συνολικός οδικός χάρτης της άρσης των μέτρων που αφορά την χρήση μάσκας και των πιστοποιητικών εμβολιασμού  θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής την ερχόμενη Τετάρτη 30 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αποκλιμάκωση των μέτρων θα έχει ισχύ ως 31 Αυγούστου εάν στο διάστημα αυτό δεν υπάρξουν ανατροπές στους σκληρούς δείκτες.

Οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης από το Περιστύλιο της Βουλής. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες.

Σε ότι αφορά τα υγειονομικά μέτρα για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου. Οι πολίτες τόσο πριν, όσο μετά αλλά και κατά τη διάρκεια της παρέλασης συστήνεται να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό, ενώ οι παρελαύνοντες θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος