Εισαγγελική έρευνα σε εξέλιξη για την κακοποίηση ανηλίκων σε ίδρυμα της Αττικής – Έρευνα και για παράνομες υιοθεσίες (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική ερευνά για την υπόθεση κακοποίησης αγοριών σε ίδρυμα στην Αττική. Παράλληλη έρευνα διεξάγεται από μεικτά κλιμάκια  στελεχών της Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να ελεγχθούν τα πεπραγμένα του ιδρύματος σε σχέση με τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών. Στις αρχές θα καταθέσουν εργαζόμενοι στο ορφανοτροφείο για όσα καταγγέλλονται για σεξουαλικές πράξεις παιδιών, παρουσία εργαζομένων.

Για την συγκλονιστική  αυτή υπόθεση μίλησε στην ΕΡΤ  η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σε νεότερη τηλεοπτική παρέμβαση, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι προς το παρόν, από την εισαγγελική έρευνα, δεν προκύπτει συμμετοχή εργαζόμενων σε σεξουαλικές πράξεις. «Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν βίντεο, εξελίσσεται εισαγγελική και αστυνομική έρευνα», είπε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

 Η  κ . Μιχαηλίδου εξήγησε ότι έλαβε «γραπτώς μία επώνυμη καταγγελία από τρεις ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα με αυτή τη δομή στην Αττική, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της». Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, «κατήγγειλαν περιστατικά σωματικής βίας προς τα παιδιά σε συγκεκριμένο “τιμωρητικό δωμάτιο” μέσα στη δομή, αλλά και σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ αγοριών από 7 έως 11 ετών, παρουσία εργαζομένων. Ταυτόχρονα αναφέρονταν και πολλά περιστατικά παραμέλησης».

Η υφυπουργός κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία, η οποία εξετάζει πλέον την υπόθεση, και «πάγωσε» τη χρηματοδότηση προς τη συγκεκριμένη δομή, ενώ η καταγγελία είχε κοινοποιηθεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο της δομής τον Σεπτέμβριο χωρίς αυτό, ωστόσο, να προβεί σε ενέργειες.

Ήδη προωθούνται ρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων και η απαίτηση λευκού ποινικού μητρώου, από το υπουργείο ώστε να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο λειτουργίας τέτοιων δομών, ενώ γίνεται και προσπάθεια για τη σύσταση φορέα που θα έχει συγκεντρωτικά στοιχεία για τις καταγγελίες σε όλη την Ελλάδα.

Το ίδρυμα, για το οποίο έχει γίνει η καταγγελία, φαίνεται να απασχολεί τη Δικαιοσύνη και για άλλες υποθέσεις, οικονομικές αλλά όχι μόνο, καθώς, όπως είπε η υφυπουργός, «έχει ήδη  ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για παράνομες υιοθεσίες». Η κ. Μιχαηλίδου ενημέρωσε ότι η καταγγελία αφορά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Πέντε παιδιά με εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκαν ήδη στο νοσοκομείο Παίδων, όπου και εξετάζονται από παιδιάτρους και παιδοψυχιάτρους.

Ρεπορτάζ : Αλέξανδρος Καλαφάτης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος