ΕΙΝΑΠ: Nα μην κλείσει η 9η Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου «Σωτηρία»

Ενίσχυση και όχι κατάργηση της 9ης Πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Σωτηρία, ζητάει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά

Την έντονη αντίθεσή του εξέφρασε το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) στην προοπτική να κλείσει η 9η Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Συγκεκριμένα η ΕΙΝΑΠ αναφέρει ότι: «Μετά από καταγγελίες των εργαζομένων στην 9η κλινική, πληροφορηθήκαμε ότι ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας για την πρόθεση του Υπουργείου να μεταφερθεί η κλινική στο Ασκληπιείο της Βούλας μαζί με δύο Πνευμονολόγους από το νοσοκομείο Σωτηρία, ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήδη υπηρετεί στην κλινική να μοιραστεί σε άλλες πνευμονολογικές κλινικές.

Αυτό στην ουσία σημαίνει κατάργηση της Κλινικής με συνέπεια να αποδυναμώνεται και να υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο το νοσοκομείο και οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στον τομέα της Πνευμονολογίας.

Συνεχίζοντας η ΕΙΝΑΠ τονίζει πως: «Στην κλινική εκτός από τη νοσηλεία ασθενών με πνευμονολογικά προβλήματα, επιτελούνται και μία σειρά από εξειδικευμένες εξετάσεις, τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και σε εξωτερικούς ασθενείς, ενώ εκατοντάδες παρακολουθούνται κάθε χρόνο στα εξωτερικά της ιατρεία. Σημαντική θέση κατέχει και η εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών αλλά και το ερευνητικό έργο.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Μέσα από τις εξαγγελίες της για το νέο ΕΣΥ η κυβέρνηση έχει διακηρύξει τον στόχο της για συρρίκνωση των δημόσιων νοσοκομείων. Στο πλαίσιο αυτό προωθεί τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις κλινικών, τμημάτων και ολόκληρων νοσοκομείων.

Απαιτούμε:
Να μην καταργηθεί η 9η Πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία.
Να ενισχυθεί άμεσα με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απαιτείται για τη λειτουργία της».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος