ΕΙΝΑΠ για Σισμανόγλειο: Aυξημένη προσέλευση των ασθενών – Τραγική υποστελέχωση

Array

«Καμπανάκι» από την ΕΙΝΑΠ για τις δυνατότητες του Σισμανόγλειου νοσοκομείου να μπορέσει να αντιμετωπίσει την αυξημένη προσέλευση ασθενών.

Όπως επισημαίνει σε επιστολή της η ΕΙΝΑΠ που έχει αποδέκτη το Υπουργείο Υγείας, τη διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς και φορείς του χώρου της Υγείας: «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου “Σισμανόγλειο” μετά τις γενικές εφημερίες εδώ και ένα μήνα και η οποία έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο. Η αυξημένη προσέλευση των ασθενών λόγω της πολυδημίας και της λοιπής νοσηρότητας έχει “χτυπήσει κόκκινο”.

Συγκεκριμένα, και στις 3 τελευταίες γενικές εφημερίες (9,13 και17 Ιανουαρίου), μετά τη λήξη τους, παρέμεναν στο ΤΕΠ -γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη στο Νοσοκομείο- περί τούς 30 περίπου ασθενείς, ενώ μετά την γενική εφημερία της 17/1/23 παρέμεναν 43 ασθενείς στο ΤΕΠ, κυρίως με πνευμονολογικά και παθολογικά περιστατικά, μέχρι να βρεθεί νοσηλευτική κλίνη σε οποιοδήποτε τμήμα, αρκετές ώρες μέχρι μέρες μετά.

Με δεδομένο ότι το νοσοκομείο πραγματοποιεί και πρωινή εφημερία δύο ημέρες μετά τη γενική εφημερία, οι διαθέσιμες κενές κλίνες πριν την εφημερία, είναι πλέον ελάχιστες. Χαρακτηριστικά, κατά την έναρξή της στις 13/01/23, υπήρχαν 7 κενές κλίνες για παθολογικά, 1 για χειρουργικά και 2 για πνευμονολογικά περιστατικά. Είναι πλέον δεδομένο ότι η εφημερία του νοσοκομείου έχει υποστεί “έμφραγμα”.

Παράλληλα, επισημαίνουμε την τραγική υποστελέχωση των 2 παθολογικών τμημάτων που από την αρχή του 2023 λόγω συνταξιοδοτήσεων έχουν απομείνει με 3 ειδικευμένους η κάθε μία (υπηρετεί και ένας με απόσπαση) όπως και των 2 χειρουργικών τμημάτων όπου υπηρετούν 3 ειδικευμένοι στη μία και 4 στην άλλη (και ένας με παράταση συνταξιοδότησης).

Ζητάμε:
-Την όσο πιο γρήγορη μεταφορά των ασθενών από το ΤΕΠ στα Τμήματα μετά
το τέλος της πρωινής και γενικής εφημερίας.
-Την αναδιάρθρωση της πνευμονολογικής εφημερίας του λεκανοπεδίου.
-Την άμεση προκήρυξη 6 θέσεων Παθολόγων, 5 Χειρουργών και 2 Θωρακοχειρουργών ώστε να καλυφθούν οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες αυτών των τμημάτων».

Βαθμολογική εξέλιξη ιατρών ΤΕΠ

Με άλλη επιστολή της η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει πως: «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώνει ότι στο νόμο 4999/2022 για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται άρθρο που έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή της εξέλιξης των ήδη διορισμένων και υπηρετούντων ιατρών στα ΤΕΠ.

Οι συνάδελφοι αυτοί είχαν διοριστεί πριν από την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης και χωρίς να τίθεται τη στιγμή αποδοχής του διορισμού τους οποιαδήποτε τέτοια προϋπόθεση για την εξέλιξή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΙΝΑΠ είχε κινητοποιηθεί και στο παρελθόν ενάντια στα εμπόδια που έμπαιναν στην εξέλιξη των συναδέλφων και είχε επιτευχθεί η αλλαγή του νομικού πλαισίου, το οποίο επανέρχεται εκ νέου καταδικάζοντας τους γιατρούς των ΤΕΠ σε βαθμολογική και μισθολογική καθήλωση.
Απαιτούμε την κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου και καταγγέλλουμε οποιαδήποτε εμπόδιο στην βαθμολογική εξέλιξη των συναδέλφων που είναι διορισμένοι στα ΤΕΠ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος