Εικονικές κλοπές πολυτελών Ι.Χ – Τι κατέγραψε ο “κοριός” της αστυνομίας (video)

Έπειτα από πολυήμερη παρακολούθηση, η αστυνομία εξάρθρωσε το κύκλωμα με τις εικονικές κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων με στόχο την είσπραξη των ασφαλιστικών αποζημιώσεων. Στο βίντεο που παρουσιάζει η ΕΡΤ αναφέρονται τα κωδικά ονόματα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος και οι αποκαλυπτικές συνομιλίες τους, όπως τις κατέγραψε ο “κοριός” της αστυνομίας.

Ο γνωστός έμπορος αυτοκινήτων της Κηφισιάς, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα με τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα… μπήκε στο μικροσκόπιο και των οικονομικών υπηρεσιών. Χρωστούσε ακόμη και στον ηλεκτρολόγο που είχε αναλάβει να αποσυναρμολογεί τα οχήματα… όπως κατέγραψε ο κοριός της ΕΛΑΣ.

Όπως προέκυψε, χρωστάει στην εφορία 657.000 ευρώ, ενώ για τα οικονομικά έτη 2014, 2018 και 2019 υπέβαλλε μηδενική δήλωση εισοδήματος. Και αυτό την ώρα που η επιχείρηση που διαχειρίζεται μαζί με τη σύζυγό του διαθέτει στόλο οχημάτων αξίας μεγαλύτερης του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Οι… ειδικοί συνεργάτες-συνεργοί του κυκλώματος φανοποιοί και μηχανικοί αφαιρούσαν χειρουργικά τα ανταλλακτικά για να τα πωλούν χωρίς να προκαλούν φθορές στα αυτοκίνητα. Χρησιμοποιούσαν κινητά-σκιές που ανήκαν σε αχυρανθρώπους για να επικοινωνούν.

Οι αστυνομικοί άκουγαν τις συνομιλίες των μελών του κυκλώματος ακόμα και λίγα λεπτά πριν από τη σύλληψή τους, όταν αγχωμένοι έβλεπαν κάτω από τα σπίτια τους άντρες της Ασφάλειας.

Στη δικογραφία γίνεται αναφορά και σε μία Ferrari, η οποία είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στις 19 Δεκεμβρίου στον ίδιο δρόμο όπου εγκαταλείφθηκε και η υπερπολυτελής Bentley η οποία οδήγησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος