Ειδικό Δικαστήριο: Απορρίφθηκε το αίτημα Τουλουπάκη να προσκομιστούν αναρρωτικές άδειες αρεοπαγίτη

Array

Απορρίφθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο το αίτημα της υπεράσπισης της Ελένης Τουλουπάκη να ενημερωθούν για τις αναρρωτικές άδειες αρεοπαγίτης προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε αδυναμία εκτέλεση καθηκόντων όταν το όνομα του μπήκε στην κληρωτίδα της Βουλής και καθορίστηκε η σύνθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, απέρριψε το αίτημα λόγω έλλειψης έννομου συμφέροντος.

Όπως τόνισε ο συνήγορος της εισαγγελικής λειτουργού Γιάννης Μαντζουράνης, δεν είναι στις προθέσεις της εισαγγελικού λειτουργού να αμφισβητήσει την συγκρότηση του Ειδικού Δικαστηρίου και να θέσει θέμα ακυρότητας.

«Δεν θέτουμε θέμα καλής ή κακής σύνθεσης του δικαστηρίου» τόνισε ο συνήγορος Γιάννης Ματζουράνης εξηγώντας ότι από τα συγκεκριμένα έγγραφα θα προκύψουν αποδεδειγμένες «απαράδεκτες μεθοδεύσεις» κάνοντας παράλληλα λόγο για «κατασκευαστές πλυντηρίων λεύκανσης της Novartis για να φτάσουν οι κατηγορούμενοι στο Ειδικό Δικαστήριο και να καλυφθεί ο «μαγικός αριθμός 10» των δικαστών. Ο συνήγορος υπεράσπισης της εισαγγελικής λειτουργού διευκρίνησε πως η ίδια «επιθυμεί , επιδιώκει να αθωωθεί επί της ουσίας» και γι αυτό δεν βάζει ζήτημα ακυρότητας.

Με το αίτημα συντάχθηκε και η πλευρά του κατηγορούμενου πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου η υπεράσπιση του οποίου με αφορμή τη διαδικασία της επίμαχης κλήρωσης μίλησε για «διαδικασία καθαρά εκδικητικής πολιτικής δίωξης». Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει θέματα απόλυτης ακυρότητας της διαδικασίας που απορρέουν από την παραβίαση της ΕΣΔΑ.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος