Ειδ. Δικαστήριο: «Η Ελ. Ράικου λέει ψέματα» κατέθεσε η Γ. Παπαδάκου – Κατά Γεωργιάδη οι συνήγοροι της Τουλουπάκη

Array

Για προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης και παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας της Ελένης Τουλουπάκη έκαναν λόγο οι συνήγοροι της, στο Ειδικό Δικαστήριο, σχολιάζοντας τις αναφορές του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή για την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς που είναι κατηγορούμενη μαζί με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Οι συνήγοροι της Ελένης Τουλουπάκη, χαρακτήρισαν «αντιθεσμική παρέμβαση» του κ. Γεωργιάδη τη δήλωσή του, στις 15 Δεκεμβρίου, στην οποία σημείωσε: «Το ότι πρέπει να μπει η κα Τουλουπάκη στη φυλακή το λέω και σήμερα. Ήταν λάθος η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου».

Κατάθεση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας άρχισε την κατάθεσή της, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου η οποία καταφέρθηκε σε βάρος της Ελένης Ράϊκου, υποστηρίζοντας πως όσα υποστήριξε, εξεταζόμενη στο Ειδικό Δικαστήριο «είναι όλα ψέματα, το μόνο που είπε και δεν είναι ψέμα ήταν το όνομά της».

Ακόμη, ανέφερε ότι η κ. Ράικου ήταν απρόθυμη να ψάξει για πολιτικά πρόσωπα και απέδωσε την παραίτησή της στο γεγονός ότι υπήρχαν στοιχεία για τρία τραπεζικά εμβάσματα ύψους 4.500 ευρώ στον κοινό λογαριασμό με τον σύζυγό της, από την Novartis και από μια άλλη συνεργαζόμενη φαρμακοβιομηχανία. Σε σχετική ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου, η κ. Παπαδάκου επισήμανε ότι «και φυσικά δεν με είχε στείλει στην κυρία Ράικου ο κ. Παπαγγελόπουλος». Επίσης, η μάρτυς ανέφερε ότι η κυρία Ράκου στράφηκε σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου, επειδή δεν θα ανανέωνε τη θητεία της στην εισαγγελία Διαφθοράς.

Η δίκη συνεχίζεται την 9η Ιανουαρίου 2023 με την κατάθεση της κ. Παπαδάκου.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος