Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Η ψυχική υγεία του δράστη πεδίο αντιπαράθεσης των δικηγόρων Γ. Βλάχου και Α. Κούγια

Προθεσμία για την Πέμπτη έλαβε από τον ανακριτή της Νάξου ο κατηγορούμενος για το έγκλημα σε βάρος της συντρόφου του στην Φολέγανδρο. Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Από τις 6” ο ποινικολόγος και δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν 30χρονου δολοφόνου της 26χρονης, Γιάννης Βλάχος, ανέφερε ότι κατά την εξέταση του πελάτη του θα ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογμωμοσύνη υπογραμμίζοντας πως θεωρείται δεδομένο ότι υπάρχει ψυχική πάθηση στον πελάτη του.

“Δεν την σκεφτήκαμε τώρα…έχουμε διάγνωση κανονική από δημόσιο σύστημα υγείας ότι πάσχει από σοβαρή ψυχική ασθένεια” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο 30χρονος έπαιρνε φαμακευτική αγωγή την οποία σταμάτησε μόνος του, χωρίς να συμβουλευτεί τους θεράποντες ιατρούς του, καθώς του έφερνε υπνηλία πράγμα που τον δυσκόλευε ν’ ανταπελξέλθει στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. “Αυτό προφανώς ήταν και το τεράστιο λάθος” σχολίασε ο ποινικολόγος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν η 26χρονη γνώριζε το πρόβλημα του 30χρονου δολοφόνου της. Σχολιάζοντας μάλιστα το έγκλημα ανέφερε ότι δεν υπήρξε προετοιμασία, δεν υπήρξε όπλο και έχει να κάνει με ψυχωσική έκρηξη.

Αναφορικά με την κατηγορία του δικηγόρου της οικογένειας της 26χρονης, Αλέξη Κούγια, ότι η στρατηγική της ψυχιατρικής οδού επιλέχθηκε προκειμένου να “πέσει στα μαλακά” ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, ο κ. Βλάχος απάντησε πως “ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον δημόσιο λόγο του”. 

Νωρίτερα και σε σχετική ανακοίνωση ο συνήγορος της οικογένειας της 26χρονης, Αλέξης Κούγιας, χαρακτήρισε «αντιδεοντολογική προσπάθεια μετατροπής ενός επικίνδυνου ανθρώπου σε δήθεν θύμα μη ορθής αντιμετωπίσεως μιας δήθεν ψυχικής παθήσεώς του».

Στην ανακοίνωση, ο κ. Κούγιας αναφέρεται στις δηλώσεις του υπερασπιστή του κατηγορούμενου για την ανθρωποκτονία της 26χρονης, Γιάννη Βλάχου, περί του αιτήματος που θα υποβάλει στον ανακριτή Νάξου για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον εντολέα του.

Ο κ. Κούγιας μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ είπε πως ο ποινικός κωδικάς προβλέπει επιεική μεταχειρίση στην περίπτωση κάποιος είναι μειωμένου καταλογισμού όσον αφορά την ποινή. Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά “προβλέπει επίσης την περίπτωση του ακαταλογίστου όπου ο δράστης δεν εκτίει ποινή αλλά εγκλείεται σε ψυχιατρείο”. 

Διαβάστε ακόμα: Αναγνωρίζοντας και αντιμετωπίζοντας την επιθετική συμπεριφορά και την έμφυλη βία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος