Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σε εξέλιξη οι έρευνες – Την Παρασκευή στην Αλόννησο το «τελευταίο αντίο»

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας έχουν μπει όλες οι κάμερες ασφαλείας αναζητώντας το δρομολόγιο των αδίστακτων κακοποιών που σκότωσαν την 20χρονη στα Γλυκά Νερά. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από τους εισαγγελικούς λειτουργούς να συμβάλλουν στην έρευνα με όλες τους τις δυνάμεις. Τα λόγια του συζύγου της άτυχης Καρολάιν δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο.

Όπως δήλωσε: «Πότε συνειδητοποίησε ότι η γυναίκα σου είναι νεκρή; Όταν με έλυσε η Αστυνομία, όταν με έλυσαν οι αστυνομικοί, αυτή τη στιγμή. Μας έδεσαν, τους είπαμε που είναι τα λεφτά, δεν έχω κάτι να πω… Είμαι συνέχεια σε επικοινωνία με την Αστυνομία, αν κάποιος μπορεί να τους βρει είναι αυτά τα παιδιά».

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα προσπαθώντας να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή των κακοποιών.

Κάμερα ασφάλειας στις 5.22 τα ξημερώματα της Τρίτης κατέγραψε ύποπτο άτομο να κινείται στην οδό Παναγούλη και σε μικρή απόσταση από το σπίτι του ζευγαριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ φορούσε τζόκεϊ και είχε σακίδιο πλάτης. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το άτομο αυτό μπορεί να είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει σχηματίσει το προφίλ των δολοφόνων.

Το προφίλ των δραστών:
· Δύο ένοπλοι, ύψους περίπου 1,80 και αδύνατοι.
· Ο ένας κρατούσε ασημί περίστροφο και ο άλλος μαύρο πιστόλι.
· Ο τρίτος ήταν μετρίου αναστήματος, ευτραφής, ύψους 1,72 και μελαμψός.
· Φορούσε περιλαίμιο.

Φίλοι του ζευγαριού και γείτονες άφησαν λουλούδια στη μνήμη της 20χρονης Καρολάιν.

Για το ειδεχθές έγκλημα παρενέβη ο Άρειος Πάγος, με τον εισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα να ζητά από τους συναδέλφους του να εξαντλήσουν κάθε δικονομική δυνατότητα για την εξιχνίαση της δολοφονίας.

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Πλιώτας: “Η ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε από την πρωτοφανούς σκληρότητας στυγερή ανθρωποκτονία που διέπραξαν δράστες χωρίς καμία ηθική αναστολή στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021, σε βάρος 20χρονης μητέρας”.

Στην Αλόννησο, τον τόπο όπου μεγάλωσε η 20χρονη, συγγενείς και φίλοι θα της πουν το μεσημέρι της Παρασκευής το στερνό αντίο στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Οι έρευνες

Η Αστυνομία έχει καταρτίσει λίστα με περίπου 100 υπόπτους, ενώ δίνεται προτεραιότητα στην εξέταση των πειστηρίων που εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Βήμα βήμα οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία και λάθη που έκαναν οι τρεις δολοφόνοι της 20χρονης, που θα τους οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

Ο «κοριός» της Ελληνικής Αστυνομίας ίσως αποδειχτεί ένας πολύτιμος σύμμαχος των αστυνομικών που ερευνούν τη στυγερή δολοφονία.

Οι Αρχές πραγματοποιούν σαρώσεις σημάτων κινητών τηλεφώνων που εξέπεμψαν από τις 3.00 έως τις 6.00 το πρωί της περασμένης Τρίτης. Σας θυμίζω ότι οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι περίπου στις 5.00 το πρωί και διέφυγαν περίπου στις 6.00 το πρωί

Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. σαρώνει σήματα κινητών από 3.00 έως 06.00 το πρωί. Επίσης σαρώσεις θα γίνουν για τον εντοπισμό σημάτων κινητών τηλεφώνων που δεν ανήκουν σε κατοίκους της περιοχής.

Σύμμαχος των Αρχών για να βρεθούν τα τηλέφωνα των δραστών είναι το γεγονός ότι η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη αλλά και το γεγονός ότι στις 5.00 το πρωί που έγινε η ληστεία δεν κυκλοφορεί κόσμος έξω και έτσι μπορούν πιο εύκολα να αποκαλυφθούν εκπομπές σημάτων από ύποπτα κινητά τηλέφωνα.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Γιώργος Γεραφέντης, Φρόσω Παύλου, Ντίνα Τσουκαλά

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος