Εγκαίνια της Β΄Αγγειοχειρουργικής κλινικής στο νοσοκομείο «Λαϊκό» – Μείωση λίστας επεμβάσεων

Μια ξεχωριστή μέρα χθες για το Λαϊκό Νοσοκομείο, καθώς έγιναν τα εγκαίνια της Β΄Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρωτοστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου. Γεγονός που συνεπάγεται αναβάθμιση στις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες υγείας και μείωση στη λίστα των χειρουργικών επεμβάσεων.

Το Λαϊκό Νοσοκομείο είναι διαχρονικά συνδεδεμένο με την παροχή σοβαρών υπηρεσιών υγείας στην Αγγειοχειρουργική, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Χρήστος Κλωνάρης, καθηγητής Αγγειοχειρουργικής στο ΕΚΠΑ και διευθυντής της Β΄ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής.

Όπως σημείωσε, η αγγειοχειρουργική ασχολείται με τα ανευρύσματα, τις παθήσεις των καρωτίδων, τις παθήσεις εγκεφαλικών επεισοδίων και αγγειακές παθήσεις κάτω άκρων.

Για τη σημασία σύστασης της Β΄Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο Λαϊκό υπογράμμισε «Χθες αναβαθμίστηκε το τμήμα. Είχαμε μέχρι τώρα τμήμα σε κλινική που σημαίνει ότι πλέον θα έχουμε πολύ καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών υγείας. Σημαντική μείωση στη λίστα των χειρουργικών επεμβάσεων για τους ασθενούς και πολλαπλάσιο έργο»

«Οι φορείς της πολιτείας, η ακαδημαϊκή κοινότητα, όλοι βοήθησαν για να πετύχουμε αυτό τον στόχο» συμπλήρωσε

Όσον αφορά στο προσωπικό του νοσοκομείου που θα στελεχώσει την κλινική ενημέρωσε πως «είμαστε μια αυτοδύναμη κλινική. Υπάρχουν 5 μέλη ΔΕΠ (Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού) εκτός από μένα. Έχουμε επιστημονικούς συνεργάτες στο προσωπικό. Τα χειρουργεία λειτουργούν καλά. Τελευταία στο Λαϊκό Νοσοκομείο έχει ανοίξει και μια νέα αίθουσα για τις αγγειοχειρουργικής επεμβάσεις. Συνεπώς νομίζω ότι μόνο αισιόδοξα μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος