Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Τρομάρας, ο τελευταίος γνήσιος «λαϊκός ήρωας» (video)

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε υποστεί πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια, με αποτέλεσμα να μην αντέξει η καρδιά του. Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξάνδρα όπου νοσηλευόταν.

Ο βετεράνος παλαιστής Γιώργος Τρομάρας είχε «οργώσει» όλον τον κόσμο, παρουσιάζοντας τις περίφημες επιδείξεις δύναμης, ως ο μοναδικός συνεχιστής των αγαπημένων λαϊκών ηρώων, Κουταλιανού και Σαμψών, που «μάσαγαν σίδερα», όπως αναφέρει και το γνωστό λαϊκό άσμα «ο Κουταλιανός». Τον αποκαλούσαν τον νέο Έλληνα Ηρακλή.

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Τρομάρας, ο τελευταίος γνήσιος «λαϊκός ήρωας» (video)

Πρωτοπαλαιστής Ευρώπης στην ελευθέρα πάλη, είχε υψώσει την ελληνική σημαία σε περισσότερες από 30 χώρες, όταν το μείγμα αυτό λαϊκής διασκέδασης και αθλητισμού μεσουρανούσε και γέμιζε πλατείες, πάρκα και γήπεδα. Εκτός από την πάλη, ο Τρομάρας λύγιζε χοντρά σιδερικά, έσπαγε χοντρές αλυσίδες, σήκωνε αυτοκίνητα, άνοιγε ελατήρια άνω των 400 κιλών με τα δόντια, ενώ τράβαγε ακόμα και αμαξοστοιχίες!

Υπήρξε και ένας από τους πρωτεργάτες στα ιδιωτικά γυμναστήρια, καθώς άνοιξε το 1968 το πρώτο γυμναστήριο στο Αιγάλεω.

Είχε συμμετάσχει επίσης και σε διάφορες ελληνικές ταινίες: Ο Θανάσης στην χώρα της Σφαλιάρας (1976), 1922 (1978), Παγίδα στην Ελλάδα (1982), Παπασούζας φαντομάς (1983), Τα καθάρματα (1984), Άλλες τον προτιμούν γουλί (1986) και Η επιστροφή των καθαρμάτων (2003).

Παρακολουθήστε στο ακόλουθο βίντεο από το Αρχείο της ΕΡΤ το επεισόδιο «ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» της εκπομπής «ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ», που είναι αφιερωμένο στους λαϊκούς αθλητές που κάνανε τις πλατείες σκηνή για να αναδείξουν το μύθο τους. Μας μεταφέρει στην εποχή που ο παλαιστής ήταν ένας επαγγελματίας – διασκεδαστής, ο οποίος με διάφορα δυναμικά και τεχνικά κόλπα διασκέδαζε μικρούς και μεγάλους στις πλατείες, στα παζάρια και στα πανηγύρια.

Το 2020, σε μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις, ο Γιώργος Τρομάρας είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή της ΕΡΤ «Η αυλή των χρωμάτων» – «Παλαιστές-Οι λαϊκοί ήρωες», μαζί με τον γιο του, Κώστα Τρομάρα -προπονητή-, ο οποίος βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του και έχει στεφθεί δύο φορές πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δυναμικού Τριάθλου.

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Τρομάρας, ο τελευταίος γνήσιος «λαϊκός ήρωας» (video)Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη, 27/01 στις 12:00, στη Ζωοδόχου Πηγή στην Πλατεία Παιανίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος