Έφθασε στις φυλακές Τρίπολης ο Δ. Λιγνάδης – Δείτε φωτό

Στις φυλακές Τρίπολης έφθασε ο Δημήτρη Λιγνάδης. Παρελήφθη από τη ΓΑΔΑ όπου κρατείτο, από όχημα της Διεύθυνσης Μεταγωγών και μεταφέρθηκε στις φυλακές που διαθέτει ειδική πτέρυγα για περιπτώσεις κατηγορουμένων σχετικά με αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Διαβάστε επίσης  Στις φυλακές Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης δεν μπόρεσε να αντικρούσει το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή που του απαγγέλθηκε και με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως θα προσφύγει κατά της διάταξης του ανακριτού για την προσωρινή κράτηση του εντολέα του.

Έφθασε στις φυλακές Τρίπολης ο Δ. Λιγνάδης – Δείτε φωτό

Στο απολογητικό του υπόμνημα μεταξύ άλλων υποστηρίζει πως ουδέποτε στη ζωή του εκδήλωσε ερωτικό – σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα και ότι ουδέποτε έχει κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Κάνει δε λόγο για  κατασκευασμένη υπόθεση από τους νομικούς συμβούλους του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Η πολύωρη διαδικασία ξεκίνησε με την αίτηση ακύρωσης την οποία υπέβαλε ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, όμως απορρίφθηκε από τις δικαστικές αρχές.

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρέθηκαν να καταθέσουν πέντε μάρτυρες υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη. Μεταξύ αυτών η πρώην υπουργός Πολιτισμού, Ελένη Κούρκουλα, ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού καναλιού Action 24, Διονύσης Παναγιωτάκης και ο αδερφός του. Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός υποστηρίζει πως το χρονικό διάστημα κατά το οποίο κατηγορείται ότι προέβη στις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται, βρισκόταν σε άλλα μέρη. ;Άλλοι δύο προτεινόμενοι μάρτυρες διαχώρισαν τη θέση τους αναφέροντας σε κοινή ανακοίνωση τους πως δεν γνωρίζουν «τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης».

Στο μεταξύ, το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου, με ανακοίνωσή του, δηλώνει «την αμέριστη συμπαράστασή του στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και στον πρόεδρό του, Σπύρο Μπιμπίλα.

Έφθασε στις φυλακές Τρίπολης ο Δ. Λιγνάδης – Δείτε φωτό

Ρεπορτάζ – φωτο Π. Μπρούσαλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος