Efood: Μεγάλη νίκη Ομοσπονδίας και εργαζομένων σύμφωνα με τη ΠΟΕΕΤ

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με τη νέα συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίον του ‘Αρεως, υπενθύμιζαν οι ανακοινώσεις από τη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου και το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού, ωστόσο η ΠΟΕΕΤ έκανε ήδη λόγο για «μεγάλη νίκη» μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι μετατρέπει πάνω από 2.000 συμβάσεις σε αορίστου χρόνου με αναγνώριση προϋπηρεσίας και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

«Η ανακοίνωση της εταιρείας efood για άμεση σύναψη σύμβασης αορίστου χρόνου σε 2.000 εργαζόμενους αποτελεί τεράστια νίκη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), των σωματείων μας, μα πάνω από όλα των ίδιων των εργαζομένων» αναφέρει η ΠΟΕΕΤ.

«’Αμεσα υιοθετήσαμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, προκηρύξαμε δύο κινητοποιήσεις, όπου οι διανομείς συμμετείχαν μαζικά, πήραν την τύχη στα χέρια τους και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα», σύμφωνα με την ΠΟΕΕΤ.

Ανέκρουσε πρύμναν η εταιρεία Efood μετά το σάλο που προκλήθηκε από την ενέργεια της να ενημερώσει 115 από τους διανομείς της ότι μπορούν είτε να ανανεώσουν τη συνεργασία τους ως freelancers είτε να διακόψουν. Η εταιρεία ήδη με ανακοινωσή της έκανε λόγο για λάθος στην επικοινωνία και επανήλθε με νέο μήνυμα προς τους θιγόμενους, ενημερώνοντάς τους ότι πλέον μπορούν να προχωρήσουν σε ανανέωση της σύμβασής τους, και με τους υφιστάμενους όρους, εφόσον το επιθυμούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος