Έδιωξαν διεμφυλικό από συσσίτια σε εκκλησία – Μήνυση για ρατσιστική βία – Μηνύματα συμπαράστασης (video)

Στο θέμα της λεκτικής επίθεσης ιερέα σε διεμφυλικό άτομο, αναφέρθηκαν μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» η δικηγόρος της μηνύτριας, αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, Τιμόθεος.

Όπως δήλωσε η Αγγελική Σουγλέ, δικηγόρος της μηνύτριας: «Συνέβη αυτό το ακραίο περιστατικό, συνέβη μία λεκτική επίθεση με ρατσιστικό κίνητρο, ακραία τρανσφοβική επίθεση, η κυρία λάμβανε το συσσίτιο διότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, πλην όμως όταν ο ιερέας διαπίστωσε, ότι μιλάμε για διεμφυλικό άτομο, την εξεδίωξε από το ναό χρησιμοποιώντας χυδαίους χαρακτηρισμούς, λέγοντάς της “είσαι πλάσμα του διαβόλου, δεν είσαι άνθρωπος του Θεού, να κάνεις τη δουλειά που ξέρεις να κάνεις, για να βγάλεις χρήματα», αφήνοντας αιχμές ότι εργάζεται στη βιομηχανία του σεξ.

Λέγοντάς της να αφαιρέσεις το στήθος σου και να έρθεις να πάρεις το φαγητό και ότι είναι απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μην δέχονται στην εκκλησία ανθρώπους με τέτοιες ιδιαιτερότητες.

Συνεπώς καταθέσαμε μήνυση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και συγκεκριμένα στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας και μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και
πάσης Ελλάδος, πήρε θέση, εξέδωσε μία ανακοίνωση που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως διαφορετικότητας και διέταξε έρευνα για την απόδοση ευθυνών.

Αυτή η εξέλιξη μας ικανοποιεί πάρα πολύ και αξίζει να σημειωθεί ότι είναι τεράστιο το κύμα συμπαράστασης, δεχόμαστε καθημερινά πάρα πολλά μηνύματα από ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν τη συγκεκριμένη γυναίκα είτε οικονομικά, είτε δίνοντας από το υστέρημά τους κάποια είδη πρώτης ανάγκης και φυσικά, παράλληλα συνεχίζεται η νομική διαδικασία, ενώπιον των ποινικών αρχών.

Είναι αρκετά σύνηθες τα τρανς άτομα να υφίστανται ρατσιστική βία, μιλάμε για μία πληθυσμιακή ομάδα ιδιαίτερα κακοποιημένη και στιγματισμένη, το ιδιότυπο στην περίπτωση αυτή είναι ότι η γυναίκα αυτή βρήκε το σθένος να καταγγείλει το περιστατικό, τόλμησε να το κάνει και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό γιατί αυτού του είδους οι παραβιάσεις πρέπει να παίρνουν δημοσιότητα και να ξέρει κάθε άνθρωπος που ανήκει σε κάποια μειονοτική ομάδα ότι δεν πρέπει να φοβάται και θα πρέπει ισότιμα, όπως όλοι οι άνθρωποι να τολμούν και να καταγγέλλουν αυτά τα περιστατικά».

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Τιμόθεος δήλωσε: «Είναι μία ενορία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, ως οικείος Ποιμενάρχης έλαβε τη μέριμνα να αποκαταστήσει την τάξη και την ευπρέπεια, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει, γιατί απέναντι στον άνθρωπο βλέπουμε την εικόνα του Θεού εμείς, όποιος και αν είναι και θα πάρει το δρόμο του.

Δυστυχώς υπάρχουν αυτά τα προβλήματα τα οποία στην κοινωνία δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε όλοι μας, πρέπει να ξεπεράσουμε και να βλέπουμε στα μάτια τον άνθρωπο, όποιος και αν είναι.

Βέβαια δεχόμαστε τον άνθρωπο, όποιος και αν είναι αυτός, με πολύ αγάπη, αλλά η αμαρτία ενώπιον του Θεού παραμένει, αλλά δεν θα το σχολιάσουμε και δεν θα το ακουμπήσουμε. Βεβαίως και υπάρχει και η συγχώρεση.

Γι αυτό και Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος αποκατέστησε τα πράγματα, πάρα πολύ καλά και σοφά όπως κάνει πάντοτε με την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Αυτό έπρεπε να γίνει, αυτό οφείλουμε να κάνουμε, δεν κάνουμε χάρες, οφείλουμε να το κάνουμε, είναι καθήκον μας.

Την Κυριακή που θα εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας, η Ανάσταση είναι μία αποκάλυψη του ελέους, της δυνάμεως και της αγάπης του Θεού, αλλά και της μεγαλοσύνης του ανθρώπου. Αυτό λοιπόν εύχομαι ως μήνυμα να περάσει στις καρδιές όλων μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος