Ε. Μεϊμαράκης στην ΕΡΤ: Απολύτως υφεσιακά τα μέτρα που έρχονται

Την εκτίμηση ότι τα μέτρα που έρχονται είναι υφεσιακά, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ενώ επέρριψε ευθύνες στον Πρωθυπουργό για την πολιτική που ακολούθησε και πως έπρεπε τον Φεβρουάριο ο κ. Τσίπρας να είχε δεχτεί τη συμφωνία με 2 δισ. μέτρα που του πρότειναν και τώρα αναγκάστηκε να δεχτεί συμφωνία με 12 δισ. μέτρα. Παράλληλα, τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε καταλάβει ότι δεν είχε κανένα στήριγμα.

Ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι τα μνημόνια δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερά είναι αναγκαίες πολιτικές, οι οποίες κρίνονται από τους Ευρωπαίους ως απαραίτητες προκειμένου να διατηρηθεί η χώρα στην Ευρωζώνη. Παράλληλα ανέφερε, ότι η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει πως υπάρχουν όρια στις αντοχές κάποιων κοινωνικών ομάδων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι επί κυβερνήσεως Σαμαρά η συμφωνία δεν έκλεισε γιατί δεν το ήθελε η Τρόικα, η οποία συνέχεια ανέβαζε τις απαιτήσεις της επειδή υπήρχαν μπροστά εκλογές, ευνοώντας έτσι τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην αντιπολίτευση. Αντίθετα, υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας δεν θέλησε να κλείσει την συμφωνία που του έδωσαν. Είπε πάντως, ότι κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης «εγώ ήμουν αλληλέγγυος με τον πρωθυπουργό και δεν μου άρεσε που οι Ευρωπαίοι του φέρονταν άσχημα».
Σημείωσε ότι στο τέλος είχε να επιλέξει ανάμεσα στην κακή συμφωνία και σε καμία συμφωνία, η καμία συμφωνία θα ήταν απόλυτη καταστροφή.

Ο κ.Μεϊμαράκης απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει διαπιστωθεί απώλεια της δεδηλωμένης.

Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι ως πρόεδρος έχει όλες τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το καταστατικό του κόμματος, ωστόσο το “μεταβατικός” έχει να κάνει μόνο με τον χρόνο παραμονής του.
Είπε ότι η ΝΔ θα ακολουθήσει τον μεσαίο δρόμο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, σημείωσε ότι όσο θα διαρκεί η μεταβατικότητα δεν μπορεί η ΝΔ να μην λειτουργεί και προανήγγειλε διαδικασίες προσδιορισμού της ταυτότητας αλλά και κομματικής ανασυγκρότησης.

Δήλωσε ότι είχε διαφωνήσει με την εκλογή ηγεσίας από τον κάθε περαστικό που θα έδινε τα δύο ευρώ. “Δεν πιστεύω σε ανοικτές διαδικασίες σε αυτά τα θέματα“, είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι η κομματική βάση θα έπρεπε να εκλέγει την ηγεσία.
Σε ερώτηση εάν θα είναι υποψήφιος δήλωσε “με στενεύουν αρκετά τα κοστούμια του προέδρου“, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στην περίπτωση που αλλάξει η εκλογική διαδικασία.

Ο κ. Μεϊμαράκης επίσης, έστειλε μήνυμα με την παρουσία του ότι δεν υπάρχει αντιδικία με την Δημόσια Τηλεόραση και πρόσθεσε ότι στηρίζει την πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ