Δυστύχημα στα Τέμπη: Πότε ξεκίνησε η άδεια του επιθεωρητή – Θέμα χρόνου η δικογραφία να βρεθεί στον εφέτη ανακριτή

Η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Βόλου για την αναρρωτική άδεια που δόθηκε από δύο γιατρούς στον επιθεωρητή του ΟΣΕ, βρίσκεται σε εξέλιξη, με νέα στοιχεία να έρχονται στο φώς για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Βόλου για την αναρρωτική άδεια που δόθηκε από δύο γιατρούς στον επιθεωρητή του ΟΣΕ βρίσκεται σε εξέλιξη, με νέα στοιχεία να έρχονται στο φώς για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, η αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή του ΟΣΕ φαίνεται ότι ξεκινά στις 2 Μαρτίου, όχι δηλαδή το πρωί – κάποιες ώρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη – αλλά την επόμενη μέρα, οπότε και η εικόνα ήταν πια πιο καθαρή για το τι είχε συμβεί.

Έτσι, η ανακριτική έρευνα προχωρά και την Δευτέρα ή την Τρίτη αναμένεται να αναλάβει την υπόθεση ο εφέτης ανακριτής που ομόφωνα ορίστηκε από την Ολομέλεια Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας Εφετών ορίστηκαν δύο Εφέτες Ανακριτές για να αναλάβουν στο εξής τις ανακρίσεις για την πολύνεκρη τραγωδία. Πρόκειται για τον Σωτήρη Μπακαΐνη και την αναπληρώτρια Σοφία Λυμπεριάδου.

Είναι επίσης θέμα 24ώρων να κληθούν να απολογηθούν ο προϊστάμενος επιθεώρησης και οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας, εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων.

Τα τρία αυτά άτομα αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ παράλληλα θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα διευρυνθεί ο κύκλος των ανθρώπων εναντίον των οποίων θα ασκηθούν διώξεις. Αυτές οι διώξεις δεν αφορούν μόνο στη Λάρισα, αλλά θα πάνε και προς άλλες κατευθύνσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος