Για νέα δεδομένα αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο με τη Φεράρι, μίλησε ο πραγματογνώμωνας Παναγιώτης Μαδιάς στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι», αναλύοντας τα έως τώρα γνωστά γύρω από το δυστύχημα που έχει σοκάρει, αναζητώντας τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του οδηγού της Φεράρι.
Ο ίδιος επισήμανε ότι ερωτηματικά παραμένουν γύρω από «τον τρόπο και την γρηγοράδα με τις οποίες πήρε φωτιά το όχημα», ενώ έκανε λόγο και για κάποια ίχνη εκτροπής του οχήματος, μιλώντας γι’ αυτά ως πιθανό αποδεικτικό στοιχείο, όταν παρθούν καταθέσεις.
Ο κ. Μαδιάς ανέφερε επίσης το ενδεχόμενο ο οδηγός να πλησίαζε το φανάρι τη στιγμή που αυτό έβλεπε να ανάβει πράσινο, κάτι που τον έκανε, ίσως, να χάσει τον έλεγχο του οχήματος.
Σημείωσε δε ακόμα, ότι μπορεί να μην είχε γίνει από τον οδηγό επιλογή συγκεκριμένου προγράμματος οδηγήσης, δυνατότητα που έχει ένα αυτοκίνητο τέτοιου είδους. Ως εκ τούτου, λειτουργώντας το χειροκίνητα, μπορεί να μην κατάφερε να κρατήσει τον έλεγχο του οχήματος.
Για τα supercars στους ελληνικούς δρόμους και την ειδική εκπαίδευση που απαιτείται για τους οδηγούς τους, μίλησαν στην ίδια εκπομπή και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης, Διαμαντής Ηλιάδης, καθώς και ο δημοσιογράφος ειδικός σε θέματα αυτοκίνησης, Τάκης Τρακουσέλης.
Πηγή: ΕΡΤ