Ουκρανία: Η Κάτια Αντωνιάδη περιγράφει την εμπειρία της – «Σιγά σιγά συνηθίζεις τον πόλεμο» (video)

Array

Δύο μήνες παραμονής στην εμπόλεμη Ουκρανία συμπλήρωσε η δημοσιογράφος και πολεμική ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Κάτια Αντωνιάδη η οποία μίλησε για τη σημαντική αυτή εμπειρία στην εκπομπή «Συνδέσεις».

«Την πρώτη φορά που άκουσα την σειρήνα μου κόπηκαν τα πόδια» δήλωσε η Κάτια Αντωνιάδη. Και όπως είπε «το Κίεβο δεν έχει καμία σχέση με το Κίεβο της 12ης Μαΐου, όταν είχα πάει εγώ και σίγουρα δεν έχει σχέση με το πώς ήταν νωρίτερα» δήλωσε η δημοσιογράφος που μετέδιδε καθημερινά τα νέα από τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό.

«Όταν πήγα (στο Κίεβο) ήταν μια έρημη πόλη. Τώρα πια έχει επιστρέψει η ζωή. Ο κόσμος σιγά σιγά βγαίνει και επιστρέφει σε μια σχετική κανονικότητα» είπε η Κάτια Αντωνιάδη λέγοντας ότι οι κάτοικοι είναι πολύ φιλικοί και πολύ γενναίοι.

Όπως περιέγραψε οι Ουκρανοί πολίτες δήλωναν ότι πριν την 24η Φεβρουαρίου, ημερομηνία που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα τους δεν ήταν η πραγματική έναρξη του πολέμου: «Εμείς έχουμε μεγαλώσει με ένα φόβο πάνω από το κεφάλι μας. Βιώνουμε έναν πόλεμο από το 2014. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό και προσπαθούμε να το διαχειριστούμε».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «σιγά σιγά συνηθίζεις. Συνηθίζεις ακόμα και το ότι έπεσε βόμβα. Ακόμα και ο πόλεμος συνηθίζεται δυστυχώς. Μπορεί να ακούγεται αποτρόπαιο, αλλά είναι το μόνο αισιόδοξο που μένει», πρόσθεσε η Κάτια Αντωνιάδη.

«Το Κίεβο είναι μια ελεύθερη πόλη πια. Δεν περίμενα ότι θα κινδυνεύσω, αλλά εξακολουθούν να πέφτουν πύραυλοι. Ένα λάθος μπορεί να γίνει για να συμβεί ένα μακελειό», δήλωσε στην ΕΡΤ εκθειάζοντας ταυτόχρονα τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής αλλά και τις δημοσιογράφους και εικονολήπτες από όλο τον κόσμο που καλύπτουν τον πόλεμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος