Δράση της Φωνής της Ελλάδας για ενίσχυση νοσοκομείων της Περιφέρειας

Η Φωνή της Ελλάδας, στο πλαίσιο της δράσης για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Περιφέρειας, συντόνισε τη συλλογή ιατροφαρμακευτικού και αναλώσιμου υλικού από τους ομογενείς της Γερμανίας, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «Ασκληπιός» και τους Γιατρούς του Κόσμου.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου έφτασε στο Νοσοκομείο της Λάρισας ένα φορτηγό με 35 πακέτα που περιείχαν φάρμακα, σύριγγες, επιδέσμους, 20 πατερίτσες, ένα αναπηρικό καροτσάκι κ.ά. Στην αποστολή περιλαμβάνονταν επίσης και πέντε πακέτα με είδη ένδυσης για τις Φυλακές Ανηλίκων του Βόλου.

Δράση της Φωνής της Ελλάδας για ενίσχυση νοσοκομείων της Περιφέρειας

Η συντονίστρια της Φωνής της Ελλάδας της ΕΡΤ, Γιάννα Τριανταφύλλη, αναφερόμενη στο μήνυμα της δράσης αυτής, που αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης των Ελλήνων ομογενών, σε μια δύσκολη για την Ελλάδα συγκυρία, τονίζει: «Η δική μας προσπάθεια, ως Φωνή της Ελλάδας, είναι να κινητοποιήσουμε, να ενεργοποιήσουμε την ελληνική ομογένεια σε τέτοιου είδους δράσεις».

Άλλωστε, η ιδέα για την υλοποίηση παρόμοιων δράσεων και εκδηλώσεων αλληλεγγύης ξεκίνησε στο πλαίσιο των εργασιών του 7ου Παγκόσμιου Συνεδρίου-Θεσσαλών, τον Ιούλιο του 2015, όπου οι ομογενείς, για ακόμη μια φορά, έστειλαν δυνατό μήνυμα συμπαράστασης στην πατρίδα.

Συγκεκριμένα, η Γιάννα Τριανταφύλλη, η οποία βραβεύτηκε για τη συνολική δράση της στο Συνέδριο, το οποίο αναμεταδόθηκε από τη Φωνή της Ελλάδας, προέτρεψε τους συλλόγους και τις ενώσεις ομογενών να συμβάλουν προκειμένου να συγκεντρωθούν φάρμακα για την κάλυψη βασικών αναγκών σε νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Πράγματι, όπως αναφέρει η ίδια, η πρόταση έγινε αμέσως αποδεκτή και έτσι ξεκίνησε η προσπάθεια συγκέντρωσης ιατροφαρμακευτικού και αναλώσιμου υλικού, η οποία ευοδώθηκε, και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, αυτή η ανθρωπιστική βοήθεια παραδόθηκε στο Νοσοκομείο Λάρισας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος