Δωρεάν πρόγραμμα επιμόρφωσης Βοηθών Παραγωγής στον χώρο του κινηματογράφου

Σε μια περίοδο που η Αθήνα μέσω του Athens Film Office κερδίζει συνεχώς «έδαφος» στις επιλογές των διεθνών παραγωγών ως ιδανικό πλατό για ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και διαφημιστικές καμπάνιες, η ζήτηση νέων συνεργατών στον χώρο του κινηματογράφου και της διαφήμισης, αυξάνεται συνεχώς.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα, και με στόχο την προετοιμασία μίας νέας γενιάς εργαζομένων στον χώρο του κινηματογράφου, ο Δήμος Αθηναίων, το Athens Film Office και η NBCUniversal ανακοινώνουν το πρόγραμμα δωρεάν επιμόρφωσης στην ειδικότητα του Βοηθού Παραγωγής, «Production Assistant (P.A.) Bootcamp».

Δωρεάν πρόγραμμα επιμόρφωσης Βοηθών Παραγωγής στον χώρο του κινηματογράφου

Πρόκειται για ένα διήμερο εντατικό εργαστήριο, που θα υλοποιήσει για τον Δήμο Αθηναίων η διεθνής εταιρεία P.A. Bootcamp με τη συνδρομή και επίβλεψη της NBCUniversal. Στόχος είναι η επιμόρφωση των συμμετεχόντων στην πρακτική κατανόηση του ρόλου του Βοηθού Παραγωγής, προκειμένου στη συνέχεια εκείνοι να μπορούν να απασχοληθούν είτε σε εξωτερικά γυρίσματα, είτε ακόμη και σε γραφεία.

Το πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων από τις 13 έως τις 16 Ιανουαρίου 2022 (2 συνεδρίες διάρκειας 2 ημερών η καθεμία), υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) μέσω του Athens Film Office.

Δωρεάν πρόγραμμα επιμόρφωσης Βοηθών Παραγωγής στον χώρο του κινηματογράφου

Η δυνατότητα συμμετοχής σε κάθε εργαστήριο είναι έως 25 άτομα (συνολικά 50) και κατά την εκπαίδευση θα χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας. Το bootcamp είναι ανοιχτό τόσο σε πτυχιούχους και εκπαιδευόμενους όσο και σε ανθρώπους που δεν έχουν άμεση σχέση με την κινηματογραφική βιομηχανία -ανεξαρτήτως φύλου ή καταγωγής- ενώ ενθαρρύνεται ιδιαίτερα η κατάθεση συμμετοχής από ανέργους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι η γνώση αγγλικών, καθώς όλα τα μαθήματα διεξάγονται στην αγγλική γλώσσα.

Στο τέλος του προγράμματος θα δοθεί πιστοποίηση από το P.A. Bootcamp και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να καταθέσουν άμεσα τις αιτήσεις τους σε εταιρείες παραγωγής. Τα εργαστήρια έχουν ήδη υλοποιηθεί σε άλλες χώρες με επιτυχία, έχοντας αναδείξει Βοηθούς Παραγωγής που εργάζονται σε μεγάλες οπτικοακουστικές παραγωγές.

Δωρεάν πρόγραμμα επιμόρφωσης Βοηθών Παραγωγής στον χώρο του κινηματογράφου

«Με τη δημιουργία του Athens Film Office, τον Μάρτιο του 2020, η Αθήνα εντάχθηκε σταδιακά στον «χάρτη» της διεθνούς κινηματογραφικής σκηνής. Μεγάλες παραγωγές, κινηματογραφικές και διαφημιστικές, επέλεξαν την πόλη μας για τα γυρίσματά τους, ενισχύοντας την τοπική οικονομία με περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ, σε λιγότερο από 2 χρόνια. Η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με τον αμερικανικό κολοσσό παραγωγής ταινιών NBCUniversal, αναδεικνύει την πρόθεσή μας να πάμε ως κινηματογραφικός προορισμός ένα βήμα παραπέρα, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση των ανθρώπων που έχει ανάγκη ο κινηματογράφος πίσω από τα φώτα. Το πρόγραμμα κατάρτισης βοηθών παραγωγής στο Σεράφειο, θα ανοίξει το δρόμο μιας νέας επαγγελματικής προοπτικής σε 50 ανθρώπους που αγαπούν το επάγγελμα και ονειρεύονται μία θέση σε αυτόν τον ξεχωριστό χώρο της έβδομης Τέχνης», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Οι αιτήσεις για όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα, είναι πλέον ανοιχτές στο link: https://athensfilmoffice.com/nbc-universal-athens-film-office-pa-bootcamp/ και θα κλείσουν στις 18 Δεκεμβρίου.

Για διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ.: 210 3426947 (Δευτέρα – Παρασκευή 11.00 – 14.00). Κατά τη διεξαγωγή των εργαστηρίων, θα τηρηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται ότι το Athens Film Office (AFO) από τον Μάρτιο του 2020 έχει συμβάλει ώστε περισσότερες από 50 διεθνείς και εγχώριες παραγωγές να επιλέξουν την Αθήνα για τα γυρίσματά τους. Το AFO μετέτρεψε σταδιακά την Αθήνα σε «Film Friendly City», διευκολύνοντας τις διαδικασίες των γυρισμάτων και προσφέροντας τα κατάλληλα κίνητρα για να τις προσελκύσει. H προστιθέμενη αξία για την πόλη είναι μεγάλη, όχι μόνο σε επίπεδο διεθνούς προβολής και δημιουργίας μιας νέας αγοράς εργασίας, αλλά και γιατί υπολογίζεται πως μέχρι σήμερα το ΑFO έχει συνεισφέρει περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις γειτονιές της πόλης.

Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς παραγωγές που έχουν γυριστεί μέχρι σήμερα στην Αθήνα, περιλαμβάνεται η ταινία «Greek Freak» της DISNEY για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούμπο, η βραβευμένη με ΕΜΜΥ Ισραηλινή σειρά «Τεχεράνη», που προβάλλεται στη συνδρομητική πλατφόρμα της Apple, επεισόδια της διάσημης σειράς Jack Ryan με τον John Krasinski, αλλά και η ταινία «Crimes of the Future» του David Cronenberg, με πρωταγωνιστές τη Léa Seydoux, την Kristen Stewart και τον Viggo Mortensen.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τις ξένες παραγωγές που έχουν γυριστεί στην Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος