Δολοφονία Παύλου Φύσσα: Με καταθέσεις αστυνομικών συνεχίζεται η δίκη

Array

Τη σκηνή που ο Παύλος Φύσσας υπέδειξε το δράστη της δολοφονίας του, περιέγραψε καταθέτοντας στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών ένας από τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας που έλαβαν εντολή να μεταβούν στο σημείο του εγκλήματος. Νωρίτερα δίκη της Χρυσής Αυγής κατέθεσε αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, ο οποίος, όπως είπε, όταν έφθασε στο σημείο της δολοφονίας στο Κερατσίνι με το περιπολικό, «είχε ήδη γίνει το μαχαίρωμα και είχαν συλλάβει κάποιον». Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στο σημείο είδαν «πεσμένο κάτω τον Παύλο Φύσσα και την κοπέλα του να τον κρατά».

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασε στο σημείο λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία είπε ότι με υπόδειξη του Παύλου Φύσσα, ο ίδιος και συνάδελφοί του συνέλαβαν τον Γιώργο Ρουπακιά και εντόπισαν και το μαχαίρι που είχε πετάξει. Ο αστυνομικός δέχτηκε στη συνέχεια ερωτήσεις από συνηγόρους υπεράσπισης.

Όπως είπε ο μάρτυρας, έλαβαν σήμα να μεταβούν στην καφετέρια Κοράλλι διότι «υπήρχαν 50 άτομα μαυροντυμένα με ρόπαλα».

«Υπήρχε οχλαγωγία. Είδα τον Παύλο Φύσσα με τον Ρουπακιά να διαπληκτίζονται. Πίσω από τον Ρουπακιά ήταν 4- 5 άτομα. Βγάλαμε τα γκλομπ. Ο Ρουπακιάς πήγε να φύγει, προς το αυτοκίνητο του. Ο Φύσσας προσπάθησε να του επιτεθεί και εγώ έσπευσα να τον εμποδίσω. Ο Φύσσας τότε σήκωσε την μπλούζα και δείχνοντας το τραύμα μου λέει «όχι εμένα, αυτός με μαχαίρωσε», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος