Δολοφονία Καραϊβάζ: Στη δράση κυκλωμάτων της νύχτας στρέφονται οι αρχές – Τι ζητά η οικογένεια (video)

Οι έρευνες της αστυνομίας για την στυγερή δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στρέφονται τώρα στο νέο βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί το οποίο εξετάζουν καρέ-καρέ μαζί με το υπόλοιπο υλικό που έχουν συλλέξει απο κάμερες στην περιοχή της δολοφονίας. Παράλληλα εξετάζουν τα όσα έγραψε στην ιστοσελίδα του  το θύμα.

Στο νέο βίντεο φαίνονται καθαρά τα ρούχα τους και το σκούτερ που χρησιμοποίησαν. O οδηγός φοράει κράνος, ενώ ο συνοδηγός σκούφο και μάσκα, και στα χέρια του κρατάει το όπλο. Εκτός όμως από τους φυσικούς αυτουργούς, η Αστυνομία αναζητά και τους ηθικούς αυτουργούς. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν υποθέσεις, για τις οποίες έγραφε ο Καραϊβάζ στην ιστοσελίδα του, και αφορούσαν στη δράση κυκλωμάτων της νύχτας. Οι έρευνες συνεχίζονται με την εξέταση του κινητού και του υπολογιστή του θύματος καθώς και στο χώρο των φυλακών όπου βρίσκονται  στελέχη της επονομαζόμενης  «Greek Mafia».

Μεγάλη βαρύτητα δίνεται στο γεγονός ότι το θύμα γνώριζε αρκετά πράγματα  για ορισμένους ποινικούς και κάποιοι  πιθανόν να θέλησαν να τού κλείσουν το στόμα σε περίπτωση που επρόκειτο να καταθέσει.

Ιδιόχειρο σημείωμα απέστειλε η πρόεδρος της Δημοκρατίας στη χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ, εκφράζοντας τα ειλικρινή της συλλυπητήρια.

Η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ μέσω των δικηγόρων της, Α. Λύτρα και Π.Κάσση, παρακαλεί να μην ακούγονται και γράφονται «σενάρια» για το τί έχει συμβεί. Ας αφήσουμε το ΥΔΕΖΙ και τις αρμόδιες αρχές να διενεργήσουν τις απαραίτητες έρευνες για να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του. Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι δολοφονία της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας και είναι χρέος μας να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της οικογένειας.

Για την πορεία των ερευνών μίλησε στην ΕΡΤ ο γ.γ Αστ. Υπαλλήλων Ν. Κορομηλάς ο οποίος έκανε λόγω και για τον εντοπισμό των ηθικών αυτουργών που με τα δεδομένα που υπάρχουν είναι πολύ πιθανό ενδεχόμενο. Το ενθαρρυντικό στην υπόθεση, είπε, είναι η ανταπόκριση του κόσμου που επικοινωνεί με τις αστυνομικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει πληροφορίες. Ειδικά για το βίντεο όπου απεικονίζονται οι φερόμενοι δράστες. Ο κ. Κορομηλάς εστίασε στο ότι οι δολοφόνοι ήξεραν ακριβώς τί επέτρεπε να κάνουν και ήθελαν νεκρό τον Καραϊβάζ γιατί πιθανόν αυτά που έγραφε στην ιστοσελίδα ενοχλούσαν. Αναφερόμενος στην προηγμένη τεχνολογία που υποστηρίζει πλέον τις έρευνες των έμπειρων αστυνομικών του τμήματος ανθρωποκτονιών και των άλλων αστυνομικών εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια έχουμε 19 εκτελέσεις και έξι απόπειρες που σχετίζονται με το «οργανωμένο έγκλημα».

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος