Δολοφονία Καραϊβάζ: Ποιοι είναι οι δύο συλληφθέντες και πώς έφθασαν στα ίχνη τους οι Αρχές – Έρχονται ανακοινώσεις

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, με την Ελληνική Αστυνομία να προχωρά σε δύο συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο αδέλφια που εμπλέκονται και σε άλλες ποινικές υποθέσεις, ενώ δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν ήταν αυτοί που επέβαιναν στο μηχανάκι και εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο ή αν κάποιος από τους δύο βρισκόταν στο βαν που συνόδευε τους δράστες.

Την είδηση της σύλληψης των δυο ατόμων έκανε γνωστή με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Είχαμε πει ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη», ανάφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι έρευνες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου το τελευταίο διάστημα είχαν φτάσει σε κρίσιμη φάση. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών φέρονται ύστερα από ανάλυση εκατοντάδων βίντεο από κάμερες ασφαλείας και από στοιχεία που προέκυψαν από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, να ανασυνθέσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών της δολοφονίας και της ομάδας υποστήριξης που είχε χρησιμοποιήσει ένα λευκό βαν.

Η δικογραφία που σχημάτισαν διαβιβάστηκε στις δικαστικές αρχές και σε βάρος των δύο αδελφών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία. Οι συλλήψεις των δύο αδελφών έγιναν σε Νέο Βουτζά και Νίκαια.

Με το που έγιναν οι δύο συλλήψεις η ασφάλεια ενημέρωσε την σύζυγο του Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία ευχαρίστησε και τους αξιωματικους: “Νιώθω δικαιωμένη, είμαι σίγουρη ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος. Πιστεύω όμως, ότι προκειμένου να προβούν στις συλλήψεις αυτές, έχουν όλο το πλέγμα γύρω από τη δολοφονία του Γιώργου, γιατί όπως έχω πει, Aνώτατος Aξιωματικός μου είχε πει, ότι: “ήταν θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να συλληφθούν οι δολοφόνοι του“” τόνισε στον ΑΝΤ1.

Σε βάρος του ενός εκ των συλληφθέντων εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης για τη μαφιόζικη δολοφονία 35χρονου πυγμάχου στο Γαλάτσι το Δεκέμβριο του 2021. Το θύμα φέρεται να σχετιζόταν με κυκλώματα της νύχτας.

Το πρωί του Σαββάτου, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των στοιχείων για τη σύλληψη των δύο ανδρών, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος