Δολοφονία Άλκη – Αποκλειστικό: Τραυματισμός “συνδέει” 22χρονο με τη φονική ενέδρα – Στα δικαστήρια οι γονείς του 19χρονου

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και του ρεπόρτερ Γ. Γεραφέντη ένας από τους συλληφθέντες, ένας 22χρονος αλβανικής υπηκοότητας, είναι τραυματισμένος στη δεξιά παλάμη. Ο ίδιος δεν λέει στους αστυνομικούς πώς τραυματίστηκε ωστόσο το αποδίδουν στο μαχαίρι που κρατούσε και με το οποίο χτυπούσε τον 19χρονο φοιτητή. Πιθανότατα πρόκειται για το ίδιο άτομο που φαίνεται σε βιντεοληπτικό υλικό στα σκαλοπάτια πάνω από τον αιμόφυρτο Άλκη, να τον χτυπά με μανία.

Τι ισχυρίζεται ο 23χρονος

Στο μικροσκόπιο των ερευνών τις αστυνομίας βρίσκονται δυο Έλληνες και ένας Αλβανός για την εμπλοκή τους στην δολοφονία από τους συνολικά 9 συλληφθέντες για την υπόθεση, μετά και την κατάθεση του 23χρονου αλβανικής καταγωγής που αρνείται τη φυσική  συμμετοχή του στην δολοφονική επίθεση.

Ο 23χρονος φέρεται να έδωσε τα περισσότερα στοιχεία σε σχέση με την υπόθεση καθώς περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το ρόλο των 11 εμπλεκομένων. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ ο λόγος που ο ίδιος δεν συμμετείχε στην ενέδρα είναι ότι ξέχασε να τραβήξει χειρόφρενο στο λευκό Citroen την ώρα που είχε σταθμεύσει στην οδό Ν. Πλαστήρα και αυτό άρχισε να κυλάει με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επιστρέψει για να το ακινητοποιήσει.

Διαβάστε επίσης Συνήγορος 23χρονου: Ο πελάτης μου είπε την αλήθεια για να καταλογιστεί στον καθένα η ευθύνη που του αναλογεί (video)

Ο 22χρονος που τραυματίστηκε μπήκε μέτά την επίθεσή στη θέση του συνοδηγού στο λευκό Citroen εξ ου και οι κηλίδες του αίματος που βρέθηκαν εκεί. Ο ίδιος όπως και ο 23χρονος πριν ήταν σε αγώνα βόλεϊ. Τους υπόλοιπους τούς πήραν τηλέφωνο, πήγαν στο σύνδεσμο πήραν τα όπλα και πήγαν για να τραυματίσουν όποιον οπαδό του Άρη έβρισκαν. “Πάμε για Αρειανούς” φέρεται να έλεγαν στα μηνύματα που αντάλλασαν. Το κινητό του 23χρονου “δείχνει” ότι οι περισσότερες κλήσεις είναι με τον 22χρονο με τον οποίο ήταν στενοί φίλοι. Κάποια μηνύματα έχουν σβηστεί και οι αρχές προσπαθούν να τα ανακτήσουν.

«Δεν είχαμε σκοπό να σκοτώσουμε. Θέλαμε μόνο να εντοπίσουμε οπαδούς του Άρη για να τους εκφοβίσουμε. Εγώ ήμουν στο αυτοκίνητο, δεν συμμετείχα στο επεισόδιο. Έμαθα για το θάνατο του παιδιού από τις ειδήσεις, δεν περίμενα να καταλήξει έτσι» φέρεται να είπε στην απολογία του.

O 23χρονος προφυλακίστηκε ενώ οι απολογίες των υπολοίπων 8 συλληφθέντων, έχουν οριστεί για την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Το σχέδιο της ενέδρας

Τα στοιχεία που προκύπτουν τοποθετούν στο επίκεντρο της δολοφονίας τον 21χρονο Έλληνα, ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη ενώ επιβεβαιώνεται και η εμπλοκή τρίτου αυτοκίνητου που είχε μπει στο στενό, κοντά στο σημείο όπου έγινε το φονικό για να αποκλείσει τους νεαρούς.

Ένα νέο στοιχείο, σύμφωνα πληροφορίες είναι ότι ο 21χρονος που “φωτογραφίζουν” οι άλλοι συλληφθέντες ως τον βασικό ύποπτο, τον άνθρωπο που κρατούσε το φονικό δρεπάνι, επιβιάστηκε στο τρίτο ΙΧ που ήταν σταθμευμένο μέσα στο στενό, στην οδό Γαζή. Τα άλλα δύο αυτοκίνητα όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο είχαν σταθμεύσει στη Νικολάου Πλαστήρα με ειδική διάταξη και στόχο να εγκλωβίσουν τους νεαρούς. Εκεί σύμφωνα με τον 23χρονο χτύπησαν τα παιδιά με μαχαίρια, με το φονικό δρεπάνι, αλλά και με ρόπαλα. Το ένα όπλο βρέθηκε στο σημείο, τα υπόλοιπα, τα μαχαίρια και τα ρόπαλα τα οποία δεν βρέθηκαν, όπως είπε ο 23χρονος, τα πέταξαν στην πορεία.

Επίσης επιβεβαιώνεται ότι και ο 21χρονος είχε πέσει και ο ίδιος θύμα οπαδική επίθεσης πέρσι κατά την οποία κόντεψε να χάσει το ένα του μάτι, ωστόσο δεν ήταν σεσημασμένος και δεν τον ήξεραν οι αρχές.

Εντός της ημέρας το διεθνές ένταλμα για τον 20χρονο που έχει διαφύγει στην Αλβανία

Για τον 20χρονο που έχει διαφύγει στην Αλβανία, οι πληροφορίες λένε ότι τον φυγάδευσε μέχρι τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο. Οι έρευνες στο χωριό καταγωγής του στην Αλαβανία ήταν άκαρπες.

«Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας» είπε στον Σκάι υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν έχουν ευοδωθεί εκδόσεις ενόχων από τη γειτονική χώρα, όπως στην περίπτωση της δολοφονίας του επιχειρηματία του Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά.

Ο δεύτερος που αναζητείται από την Αστυνομία είναι στην Αθήνα και πρόκειται για ένας 25χρονος, που έχει σχέσεις με χούλιγκαν της πρωτεύουσας και έχει απασχολήσει τις Αρχές για επεισόδια το 2020.

Διαβάστε επίσης Γονείς Άλκη στην ΕΡΤ: Όχι άλλη βία, να βάλουν όλοι μυαλό – Αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της

Οι γονείς του 19χρονου,  με την αδελφή του και ένα από τα δύο παιδιά πήγαν στα δικαστήρια για να δηλώσουν την υποστήριξή τους στην κατηγορία δια του δικηγόρου τους Αλέξη Κούγια. Όπως ορίζει η νομοθεσία αναμένεται και να λάβουν αντίγραφο της δικογραφίας  προκειμένου να ενημερωθούν για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα.

Τη δήλωση κατέθεσε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος, μιλώντας στη συνέχεια στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για «καταδρομική επίθεση, τέλεια προσχεδιασμένη» και ζήτησε την καταδίκη όλων των συλληφθέντων -εφόσον υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή τους- για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση εις βάρος του αδικοχαμένου 19χρονου.

Είπε, μάλιστα, πως δεν αποκλείεται να ασκηθούν επιπλέον ποινικές διώξεις για την υπόθεση. «Μην εκπλαγείτε, αν ασκηθούν πρόσθετες ποινικές διώξεις για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης κατοχής όπλων, που είναι και τα δυο κακουργήματα», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι αυτό θα «λύσει τα χέρια» της Δικαιοσύνης. Μίλησε δε και για ηθικούς αυτουργούς, ευχόμενος ν’ αναδειχθούν κατά την ανακριτική διαδικασία.

Αναφερόμενος στους δύο φίλους του 19χρονου, που τραυματίστηκαν κατά την δολοφονική επίθεση, ο ποινικολόγος είπε ότι είναι ιδιαίτερα φοβισμένοι, δεν κυκλοφορούν και ζουν με καθεστώς τρόμου. «Μού περιέγραψαν ακριβώς τι έγινε. Θα τα πουν κι όταν κληθούν (από την ανακρίτρια). Ήταν προηγουμένως στο λεγόμενο πάρκο του Άρη, μαζί με άλλους συνομήλικούς τους, πίνοντας καφέδες και συζητώντας. Είναι βέβαιοι ότι τους παρακολούθησαν και τους απομόνωσαν εκεί που έγινε η δολοφονία και οι δύο απόπειρες […]. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για καταδρομική επίθεση, τέλεια προσχεδιασμένη, με ανθρώπους που κρατούσαν τσίλιες για να μπορούν οι δολοφόνοι να κάνουν αυτό που έκαναν. Κι αυτό θα αναδείξουμε στην ανάκριση», τόνισε.

Δολοφονία Άλκη – Αποκλειστικό: Τραυματισμός “συνδέει” 22χρονο με τη φονική ενέδρα – Στα δικαστήρια οι γονείς του 19χρονου
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Λία Χριστάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος