Δολοφονία Άλκη: DNA και αποτυπώματα θα φανερώσουν τους δράστες (video)

Στον ρόλο του οδηγού του τρίτου οχήματος περιορίζει την ανάμιξή του στη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη, ο 12ος εμπλεκόμενος που παραδόθηκε στις αρχές. Ο 22χρονος υποστηρίζει πως δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας. Στον περιφερειακό του ρόλο αναφέρθηκε στην απολογία του και ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία και ο οποίος προφυλακίστηκε, υποδεικνύοντας όμως τους δράστες με τα φονικά όπλα. Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ανέφερε πως οι δράστες δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα.

Το πρόσωπο «γρίφος», ο 12ος εμπλεκόμενος, στην άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη, επονομαζόμενος ως Ντίνος πέρασε αυτοβούλως στις 8.30 το πρωί, συνοδεία του συνηγόρου του, το κατώφλι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και παραδόθηκε.

Πρόκειται για τον 22χρονο οδηγό του γκρι vw polo, που έστριψε αριστερά στην οδό Γαζή και μέσα σε αυτό επέβαιναν οι «σκληροί».

Από το αυτοκίνητο κατέβηκαν τρεις, ο 25χρονος «Αθηναίος» που ήταν ο συνοδηγός, με το μαχαίρι στα χέρια, ενώ από την θέση πίσω από τον οδηγό ο 21χρονος «δρεπανοφόρος» και ο Αλβανός G.K. που καθόταν πίσω δεξιά.

Ο 22χρονος έμεινε στη θέση του οδηγού, όπως υποστήριξε, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, χωρίς να έχει οπτική επαφή.

H oικογένειά του υποστηρίζει ότι δεν είναι οργανωμένος οπαδός ή μέλος συνδέσμου και δεν έχει παρελθόν οπαδικής βίας, λέγοντας: «Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, τρία άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου. Δεν γνώριζε ότι οι συγκατηγορούμενοι του μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα».

«Είδα ποιοι χτύπησαν τον Άλκη»

Ο 20χρονος  που κρίθηκε προφυλακιστέος, στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ήταν ένας ακόμη από τους κατηγορούμενους που αρνήθηκαν ότι είχαν άμεση σχέση με τη δολοφονική επίθεση. Υπέδειξε όμως συμμετέχοντες σε αυτή.

Ο 20χρονος ο οποίος είχε διαφύγει στην Αλβανία είδε ποιοι χτύπησαν τον 19χρονο. Όπως είπε: «Έφτασα στο σημείο όταν ήταν σε εξέλιξη η επίθεση. Εγώ έφυγα και κυνήγησα τον πιο εύσωμο που τράπηκε σε φυγή. Είδα αυτόν που χτύπησε με το δρεπάνι και είδα και εκείνον που χτυπούσε με το μαχαίρι. Στην πρώτη σειρά ήταν και αυτός που κρατούσε το “κάραμπιτ”, ενώ και άλλοι ήταν γύρω τους».

«Είναι κατά την υπεράσπιση μία δίκαιη απόφαση και δηλώνω από τώρα ότι δεν θα προσφύγουμε κατά της απόφασης αυτής στο αρμόδιο δικαστήριο», δήλωσε ο Παρασκευάς Σπυράτος δικηγόρος του 20χρονου.

Οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα του πορίσματος του DNA και τα αποτελέσματα αποτυπωμάτων. Εκεί θα βρίσκεται η απάντηση για τους χούλιγκαν που χτύπησαν τον Άλκη.

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη, δήλωσε: «Ο Άλκης είχε θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι και έχει και το θανατηφόρο χτύπημα στο πόδι. Άρα επομένως αυτοί είναι οι αυτουργοί. Ανεξάρτητα με το ποιος χτύπησε τον Άλκη, όλοι θα καταδικαστούν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας έκανε λόγο για «Αυστηροποίηση στην επιβολή ποινών για αδικήματα στο χώρο του αθλητισμού».

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε πως: «Η Ελληνική Αστυνομία και ξέρει και θέλει και μπορεί να κάνει τη δουλειά τους. Τώρα πλέον είναι υπόθεση όλων μαζί, του κράτους, της πολιτείας, των αθλητικών παραγόντων, των ίδιων των φιλάθλων, να βάλουμε οριστικό τέλος στη βία και στον χουλιγκανισμό μέσα και έξω από τα γήπεδα».

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης ζήτησε με ανακοίνωσή του να ενωθούν αθλητικοί σύλλογοι, παράγοντες, αθλητές, προκειμένου να μπει οριστικό τέλος στην οπαδική βία: «Είναι σαφές ότι οι δολοφόνοι του Άλκη, δεν είχαν και ποτέ δεν μπορούσαν να έχουν καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ, την ιστορία του, το παρόν και το μέλλον του. Είναι στυγνοί εγκληματίες κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.».

Την ίδια ώρα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για συνθήματα μικρής μερίδας οπαδών σε αγώνα της super league 2, οι οποίοι φώναζαν σε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Β «θα πάτε να βρείτε τον Άλκη».

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Κώστας Καντούρης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος