Δολοφονία 43χρονης – Μ. Βονικάκης (δικηγόρος): Περίπτωση «δυνάστη» ο 55χρονος σε «προμελετημένο έγκλημα»

Εσφαλμένο χαρακτήρισε ο δικηγόρος -ποινικολόγος Μάνος Βονικάκης ότι η υπόθεση της  43χρονης Αϊντα εντάσσεται στην πινακοθήκη των εγκλημάτων πάθους. «Είναι ζοφερή περίπτωση συζύγου- δυνάστη που θεωρεί ότι του ανήκει η σύζυγός του η οποία και γνωστοποίησε πρόθεση διαζυγίου», είπε εκ μέρους της οικογένειας της αδικοχαμένης.

«Δυστυχώς υπήρχαν ενδείξεις για βάναυσο χαρακτήρα, υπήρχε λεκτική και ψυχολογική βία το διάστημα των τελευταίων τριών μηνών», είπε ο Μάνος Βονικάκης για τον 55χρονο δράστη, που ομολόγησε την δολοφονία της 43χρονης συζύγου του, μέσα στο φαρμακείο της, στις Πηγές Νέστου.

«Η υπάλληλος της αδικοχαμένης φαρμακοποιού το είχε επισημάνει. Υπάρχουν στοιχεία της δικογραφίας που δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να κοινοποιηθούν. Εκείνο που δεν γνώριζε η αδικοχαμένη ‘Αιντα είναι ότι προ 15ετίας πρώην σύντροφος του δράστη ζήτησε δικαστική αρωγή εναντίον του με ασφαλιστικά μέτρα για προσβολή προσωπικότητας», τόνισε ο κ.Βονικάκης.

«Μιλάμε για άνθρωπο που διέπραξε την ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και με προμελετημένο δόλο», είπε ο δικηγόρος και υποστήριξε ότι 3,5 ώρες μετά την ανθρωποκτονία «φρόντισε να αυτοτραυματιστεί βάσει γνώσεων που έχει στην ανατομία».

Στο ερώτημα «αν υπάρχει διαφυγή από σύντροφο δυνάστη», η ψυχολόγος Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου απαντά ότι αυτό που προέχει είναι το ίδιο το θύμα να έχει αναγνωρίσει αυτό που συμβαίνει. Πρέπει καθαρά να πιστεύει ότι αξίζει η διαφυγή και όχι να υπερισχύει το πού θα βρω καλύτερα, είπε η κ. Θεωδορακοπούλου και τόνισε ότι τα σημάδια είναι χρόνια και πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά. Δηλαδή συμβουλές τύπου «σε αγαπάει και δεν θα φτάσει εκεί», δεν αρμόζουν, σύμφωνα με την ειδικό.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Ρεπορτάζ: Τασούλα Κρητικού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος