Δολοφονία 41χρονου στην Ραφήνα: Στον ανακριτή οι τρεις συλληφθέντες – «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, ήμουν υπό την επήρεια ναρκωτικών» λέει ο 46χρονος

Ενώπιον του ανακριτή στα δικαστήρια Ευελπίδων οδηγήθηκαν σήμερα οι τρεις συλληφθέντες για τη δολοφονία του 41χρονου στην Ραφήνα προκειμένου να απολογηθούν.

Ως φυσικός αυτουργός είναι ένας 46χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και για παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνέργεια στην ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Από την πλευρά του 46χρονου φυσικού αυτουργού, η υπερασπιστική γραμμή κινείται σε άλλο πλαίσιο. Αμφισβητεί την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς όπως ισχυρίζεται, πράγματι πυροβόλησε τον 41χρονο, ωστόσο δεν ήθελε να τον σκοτώσει, καθώς νωρίτερα θύτης και θύμα είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, συγκεκριμένα κοκαΐνης. Ήταν σε παραλήρημα και υπήρξε ενδεχομένως κάποιος διαπληκτισμός. Άρπαξε ο θύτης το όπλο του θύματος, γιατί το φονικό όπλο ήταν του θύματος και τον πυροβόλησε στο μάγουλο.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Νίκος Ρουσσόπουλος στο ΕΡΤΝews, δεν υπάρχει ακόμη ιατροδικαστική εξέταση, επομένως δεν μπορεί να διαπιστωθεί και να διασταυρωθεί αν ο θάνατος του 41χρονου επήλθε είτε από τον πυροβολισμό είτε από υπερβολική χρήση ναρκωτικών ουσιών. Επομένως, αμφισβητούν την κατηγορία και θεωρούν ότι η κατηγορία που πρέπει να αποδοθεί είναι αυτή της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Ωστόσο ένας άλλος κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι οι τρεις τους, δηλαδή ο βασικός κατηγορούμενος και οι άλλοι δύο, ήταν σε ένα αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 46χρονος και είχαν βγει βόλτα. Κάποια στιγμή είδαν το 41χρονο θύμα, σταμάτησε το αυτοκίνητο, τον πυροβόλησε ο θύτης και έπειτα τράπηκαν σε φυγή.

Την ίδια ώρα όμως, από την πλευρά της οικογένειας του θύματος, η γυναίκα του δηλαδή, ισχυρίζεται ότι κίνητρο για την δολοφονία υπήρξε η αντιδικία για κάποιο σπίτι.

Σημειώνεται ότι θύτης και θύμα ήταν φίλοι και γνώριμοι των αρχών, καθώς είχαν απασχολήσει στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων.

Επομένως, οι έρευνες των αρχών στρέφονται στο εξής σενάριο, το οποίο είναι να είχαν δώσει ραντεβού για κάποια υπόθεση ναρκωτικών, η οποία όμως πήγε στραβά και είχε ως αποτέλεσμα την δολοφονία του 41χρονου.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος