ΔΟΕ: Διαδηλώνει στη ΔΕΘ – Ζητά συναντήσεις με Υπουργείο Εσωτερικών και Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων στη ΔΕΘ ανακοίνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, ενώ παράλληλα διατυπώνει αιτήματα συναντήσεων με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ενώ πρόσφατα ζήτησε συνάντηση και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συμμετέχοντας στις δράσεις των εργαζομένων, στο πλαίσιο της 87ης Δ.Ε.Θ., πραγματοποιεί συγκέντρωση των Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. στ0 34ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Αρριανού 3 και Ιασωνίδου, Καμάρα) το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 10.30 π. μ. στην οποία καλούνται να συμμετέχουν συνάδελφοι μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων της Κεντρικής Μακεδονίας.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν αποφασιστικά, μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση συνδικάτων που πραγματοποιεί η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο άγαλμα του Βενιζέλου, την ίδια ημέρα στις 6.00 μ. μ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας στο σύνθημα «Φτάνει πια» ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές που έχουν δημιουργήσει ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που εξανεμίζει τον μισθό και μας οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Ενωμένοι και αποφασισμένοι, σε αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας, παλεύουμε για την ανατροπή των πολιτικών της φτωχοποίησης μέχρι την τελική νίκη.
Ως Δ.Ο.Ε. θέτουμε δυναμικά το σύνολο των αιτημάτων του κλάδου μας, όπως εκφράζονται από τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του Κλάδου και του Δ.Σ. στο πλαίσιο του αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών».

Με επιστολή της η ΔΟΕ προς την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ΔΟΕ ζητά τον ορισμό συνάντησης αναφέροντας: «Κυρία Υπουργέ,
όπως πολύ καλά γνωρίζετε πλήθος ζητημάτων που αφορούν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων της δημόσιας εκπαίδευσης ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών (χρηματοδότηση σχολείων, προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας κλπ.). Στο πλαίσιο αυτό αιτούμαστε την πραγματοποίηση συνάντησης μαζί σας ώστε να συζητήσουμε τα σοβαρά ζητήματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων που άπτονται της αρμοδιότητάς σας».

Επίσης με άλλη επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ι.Ε.Π. (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) Σπυρίδωνα Δουκάκη και με το ίδιο αίτημα για συνάντηση, αναφέρει: «Κύριε Πρόεδρε,
αφού σας ευχηθούμε καλή και δημιουργική θητεία προς όφελος της δημόσιας εκπαίδευσης, ζητάμε την άμεση πραγματοποίηση συνάντησης μαζί σας, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε (κάτι που, δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές μας δεν κατέστη δυνατό την προηγούμενη τετραετία) το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τους μαθητές και τους λειτουργούς της».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος