Διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό – Έπεσαν οι υπογραφές – Η τροπολογία στη Βουλή (video)

Έπεσαν οι υπογραφές των συμβάσεων για τη διπλή ανάπλαση και την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Το προσεχές διάστημα θα γίνει η δημοπράτηση των εγκαταστάσεων και τα έργα υποδομής θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο.

Με την διπλή ανάπλαση του Παναθηναϊκού, οι Αθηναίοι, θα αποκτήσουν μια ζωντανή γειτονιά στον Βοτανικό και έναν πνεύμονα πρασίνου στην Λ. Αλεξάνδρας.

Ερασιτέχνης, ΠΑΕ, δήμος και τράπεζες υπέγραψαν τις συμβάσεις και το έργο περνά στην δεύτερη φάση υλοποίησης. Οι πράσινοι, θα αποκτήσουν ένα νέο σύγχρονο γήπεδο, στο οποίο θα φιλοξενείται για προπονήσεις εκτός από τον Παναθηναικό και η Εθνική Ελλάδος Ανδρών και Γυναικών.

Θα δημιουργηθούν 38.500 θέσεις εκ των οποίων οι 1300 θα είναι σε σουίτες, 7 εμπορικά καταστήματα ενώ προβλέπεται και υπόγειο πάρκινγκ 325 θέσεων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:«Ο κόσμος του Παναθηναϊκού και όλοι οι Αθηναίοι, θα απολαύσουν καινούρια γειτονιά και ένα μεγάλο έργο».

Άλμα και για τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό που μετακομίζει στον Βοτανικό έχοντας εξασφαλίσει κεντρική αρένα 3.100 θέσεων, ανοικτή ολυμπιακή πισίνα, προπονητήρια και βοηθητικούς χώρους.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Θα έχουμε τις καλύτερες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και ελπίζω αυτό να μας βοηθήσει να έχουμε ένα μέλλον ισάξιο με το παρελθόν του Παναθηναϊκού».

Αναμένεται η υπερψήφιση της τροπολογίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος από την Βουλή των Ελλήνων και η έγκριση της Γενικής Αρχής Ανταγωνισμού την επόμενη εβδομάδα και ακολούθως ξεκινά ο διαγωνισμός για την αναδοχή του έργου.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου

Πηγή ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος