Ποινική δίωξη για 12 αδικήματα στους συλληφθέντες για την απαγωγή Κυπαρίσση – Θα απολογηθούν την Πέμπτη

Ποινική δίωξη για 12 αδικήματα, κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, άσκησε ο εισαγγελέας Απόστολος Ανδρέου σε βάρος των 3 συλληφθέντων για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση.

Συγκεκριμένα ο 41χρονος, η 39χρονη σύντροφός του καθώς και ο 34χρονος φίλος τους κατηγορούνται κατά περίπτωση για: Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή, εκβίαση από κοινού, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εμπρησμός με πρόθεση, κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, οπλοφορία κατά συναυτουργία, οπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας, διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία, αντιποίηση αρχής, βία κατά υπαλλήλων. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή. Οι τρεις ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την Πέμπτη ώστε να ετοιμάσουν τις απολογίες τους έναντι του βαρύτατου κατηγορητηρίου που σχηματίστηκε σε βάρος τους για την πολυήμερη κράτηση του επιχειρηματία που απελευθέρωσαν μετά την παράδοση λύτρων.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Οι δράστες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, προσεγγίζοντας τον σε κοντινή τοποθεσία από το σπίτι του τον δέσμευσαν με χειροπέδες και τον χτύπησαν, ενώ στη συνέχεια τον επιβίβασαν με τη βία σε αυτοκίνητο. Στη συνέχεια μετέβησαν σε άλλο σημείο στον οικισμό “Φοίνικα” Σπάτων όπου έκαψαν τα οχήματά τους και τον έβαλαν σε άλλο όχημα, με το οποίο τον οδήγησαν σε κρησφύγετο», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης.

Περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που πέρασε ο Γιώργος Κυπαρίσσης ο κ. Τζεφέρης πρόσθεσε: «Εκεί τον κράτησαν για λίγες ημέρες και έπειτα τον μετέφεραν σε άλλο κρησφύγετο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του, οι δράστες τον χτύπησαν προκαλώντας του ελαφρές κακώσεις, σε πολλές περιπτώσεις βιντεοσκοπώντας τον με σκοπό, να στείλουν το βίντεο στους συγγενείς του. Κατά το χρονικό διάστημα κράτησης του οι δράστες επικοινώνησαν πολλές φορές, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω μηνυμάτων, με μέλη της οικογένειάς του, απαιτώντας αρχικά την καταβολή του χρηματικού ποσού του 1.000.000 ευρώ, ώστε να τον απελευθερώσουν.

Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις μείωσαν τελικά την απαίτησή τους στο ποσό των 800.000 ευρώ το οποίο τους παραδόθηκε. Στη συνέχεια, πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής 4 Μαρτίου 2022, απελευθέρωσαν τον 41χρονο σε δασώδη έκταση στις Αχαρνές Αττικής».

Στις αστυνομικές έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 300.000 ευρώ, 4 πιστόλια, περίστροφο, υποπολυβόλο, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος