Dior: Το «αποτύπωμα» του οίκου στην Ελλάδα – Μια εργαζόμενη και μια καλεσμένη στη μεγάλη επίδειξη περιγράφουν όσα έζησαν (video)

Τους προβολείς στην Ελλάδα έστρεψε, με την πρόσφατη επίδειξη στο Καλλιμάρμαρο, ο γνωστός οίκος μόδας Dior. Η Έλενα Παπασταύρου, εργαζόμενη στην επίδειξη και η σχεδιάστρια μόδας Ορσαλία Παρθένη μίλησαν για το «αποτύπωμα» του Dior στη χώρα στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Η Έλενα Παπασταύρου έκανε λόγο για μια τεράστια παραγωγή. «Ήταν πανέμορφα. Ήθελα να πιάσω όλα τα υφάσματα, τα στριφώματα, ήταν μια τεράστια στιγμή και για μας που εργαστήκαμε εκεί. Μίλησα με τα μοντέλα μου έλεγαν ότι είχαν ήδη έρθει στην Ελλάδα είτε για δουλειά είτε για διακοπές. Ήταν πάρα πολύ ενθουσιασμένες που θα έμεναν παραπάνω (αφού θα συνεχίσουν τις φωτογραφήσεις τους). Όλοι ήταν πολύ συγκινημένοι» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά της, η Ορσαλία Παρθένη έκανε μίλησε για ένα καταπληκτικό, φαντασμαγορικό σόου. «Συγκινήθηκα παρακολουθώντας το. Προέβαλε την Αθήνα, την Ελλάδα, τα μνημεία μας και το πιο σημαντικό, χρησιμοποίησε Έλληνες τεχνίτες» είπε, ενώ συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: «Αυτό καταδεικνύει ότι ακόμα κατασκευάζονται όμορφα πράγματα στην Ελλάδα που “κουβαλούν” παράδοση. Η επιστροφή στο χειροποίητο και στις ρίζες που έδωσαν Πολιτισμό, δίνει τεράστια αξία στο προϊόν. Η ιστορία μας, ως Πολιτισμός, που εμείς ίσως την περνάμε “πιο ελαφριά” ζώντας π.χ. κάτω απ’ την Ακρόπολη και βλέποντάς την κάθε πρωί, εμπνέει τους ξένους ως κάτι μεγαλειώδες. Τα τελευταία χρόνια είναι όλο και μεγαλύτερο το ενδιαφέρον για αγορά ελληνικών ρούχων. Μεγάλα brands επενδύουν στους Έλληνες σχεδιαστές, ειδικά για κολεξιόν για καλοκαίρι».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος