Δήμος Αγίας Παρασκευής: 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας στις 3-4 Ιουλίου

Στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουλίου, θα διοργανωθεί το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας, το οποίο ματαιώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, παρά τις ετοιμασίες που είχαν προηγηθεί. Τότε ο φόβος για συνωστισμό είχε οδηγήσει τη δημοτική Αρχή στην απόφαση να ματαιώσει τις εκδηλώσεις.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πολλαπλές δράσεις, των προσκόπων της πόλης, του Ερυθρού Σταυρού, των ΕΠΑΛ, των φίλων ποδήλατου, της ανακύκλωσης κ.α. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

  • Συζητήσεις επαγγελματικού προσανατολισμού, επαγγελμάτων και επιχειρήσεων και ενημερώσεις για Erasmus και European Solidarity corps.
  •  Τη θεατρική παράσταση «Οι καραντινιέρηδες» του 2ου Γυμνασίου, υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου Φαίης Τρύφωνα, μία βιωματική παρουσίαση της ασφαλούς περιήγησης στο διαδίκτυο από το ΑΡΓΩ, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των We4All.
  • Πρόγραμμα ψυχαγωγίας με Zumba και Latin από τη χορογράφο ‘Αννα Πολύζου και την σχολή χορού Danceaction.
  •  Μουσικές συναυλίες και τις δύο ημέρες. Το Σάββατο με τη νέα τραγουδοποιό Άννα Κατσούλη και το 8μελές συγκρότημά της που θα παρουσιάσει τη φιλανθρωπική παράσταση «Η αγάπη ενώνει» και την Κυριακή με τη συναυλία των Enorasis.

Ακόμη, στα εγκαίνια θα γίνει η «Βράβευση Νέων της πόλης» που έχουν διακριθεί σε μαθητικούς διαγωνισμούς, αθλητικές δραστηριότητες σε πανελλήνιο επίπεδο και όχι μόνο, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και επιστημονικά επίπεδα.

Στους βραβευθέντες θα απονεμηθεί ειδικό βραβείο εκ μέρους του Δήμου και θα τους δοθεί δωρεάν η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων (European Youth Card) και πρόσβαση σε προγράμματα Erasmus και επιμορφωτικά προγράμματα θεσμικών φορέων, όπως του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας, που υλοποιείται μετά την προσπάθεια που κατέβαλε ο αντιδήμαρχος Νικόλαος Ζόμπολας και υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό για την πόλη της Αγίας Παρασκευής, δίνοντας «σκυτάλη στους νέους».

Όλη η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Ομάδα Εθελοντών Νεολαίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος