Δημογραφικό: Μόλις το 10% των Ελλήνων έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά – Τα στοιχεία της Eurostat

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της Eurostat, που δημοσιεύονται ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού. Το 2022, στην ΕΕ υπήρχαν σχεδόν 200 εκατομμύρια νοικοκυριά και το 24,3% είχε παιδιά. Περίπου το 10% των νοικοκυριών είχε είτε ένα παιδί (12,1%) είτε δύο (9,3%), ενώ μόνο το 3% των νοικοκυριών της ΕΕ περιλάμβανε τρία ή περισσότερα παιδιά.

Προβληματισμό προκαλούν και τα στοιχεία για την Ελλάδα. Μόλις το 10% των ελληνικών οικογενειών έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά το 2022. Σύμφωνα με τη Eurostat, μεταξύ των νοικοκυριών με παιδιά στην Ελλάδα, περίπου το 48% έχει ένα παιδί, το 35% δύο παιδιά και το 17% τρία παιδιά.

Ο συνολικός αριθμός των νοικοκυριών στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 6,9% μεταξύ 2012 και 2022, ωστόσο την ίδια περίοδο το ποσοστό των νοικοκυριών που περιλάμβαναν τουλάχιστον ένα παιδί μειώθηκε κατά 2,4%.

Τα υψηλότερα ποσοστά νοικοκυριών με παιδιά καταγράφηκαν στη Σλοβακία (33,9%), την Ιρλανδία (32,2%) και την Κύπρο (30,6%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά στη Φινλανδία (18,4%), τη Γερμανία (20,1%) και την Ολλανδία (21,8%).

Τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν μόλις ένα παιδί σε 26 χώρες της ΕΕ

Μεταξύ των νοικοκυριών με παιδιά στην ΕΕ, σχεδόν τα μισά είχαν μόνο ένα παιδί (49,5%) το 2022, ενώ δύο παιδιά είχε το 38,1% των νοικοκυριών και τρία ή περισσότερα παιδιά το 12,4%.

Δημογραφικό: Μόλις το 10% των Ελλήνων έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά – Τα στοιχεία της Eurostat

Τα νοικοκυριά με ένα παιδί είναι τα πιο διαδεδομένα μεταξύ των νοικοκυριών με παιδιά σε όλες τις χώρες της ΕΕ, εκτός από την Ολλανδία, όπου τα νοικοκυριά με δύο παιδιά έχουν το υψηλότερο ποσοστό (42%).

Μόνο ένα παιδί περιλαμβάνουν πάνω από τα μισά νοικοκυριά στην Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Μάλτα, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ουγγαρία.

Τα νοικοκυριά με τρία ή περισσότερα παιδιά είναι το λιγότερο συνηθισμένο σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Το ποσοστό τους μεταξύ όλων των νοικοκυριών με παιδιά κυμαινόταν από 22,3% στην Ιρλανδία, 21,2% στη Σουηδία και 19,0% στη Φινλανδία, έως 6,3% στην Πορτογαλία, 6,5% στη Βουλγαρία και 7,4% στην Ιταλία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος