Δημογλίδου, ΕΛΑΣ: Εκτός κινδύνου οι έξι αστυνομικοί που τραυματίσθηκαν στον Ασπρόπυργο – Μεμονωμένο το περιστατικό στον Έβρο

Για το δύσκολο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας εν μέσω της πύρινης λαίλαπας αλλά και δύο περιστατικά που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν χθες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι αστυνομικών στον Ασπρόπυργο αλλά και την σωτήρια παρέμβασή τους στον Έβρο, απεγκλωβίζοντας 13 παράτυπους μετανάστες από τρέιλερ στο οποίο τους είχαν παγιδεύσει, μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Επίθεση σε αστυνομικούς στον Ασπρόπυργο

«Ένα δύσκολο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν χθες έξι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ, στον Ασπρόπυργο, ενώ ακόμη υπήρχε πυρκαγιά στο συγκεκριμένο σημείο» σημείωσε η κ. Δημογλίδου.

Πιο αναλυτικά, μετά από καταγγελία στο κέντρο της Άμεσης Δράσης ότι κινείται κάποιο όχημα στην περιοχή το οποίο μόλις είχε πραγματοποιήσει κλοπή από εργοστάσιο το οποίο είχε καεί από την πυρκαγιά, οι αστυνομικοί εντόπισαν το συγκεκριμένο όχημα, το ακολούθησαν, ο οδηγός τράπηκε σε φυγή και ξαφνικά μαζί με άλλα άτομα επιτέθηκαν με ρίψη αντικειμένων στους αστυνομικούς τραυματίζοντάς τους.

Οι αστυνομικοί βρίσκονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, εκτός κινδύνου. Οι δύο τραυματίσθηκαν λίγο πιο σοβαρά, ενώ οι άλλοι τέσσερις ελαφρά, τόνισε μιλώντας στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ, της ΕΡΤ και τόνισε πως «έχει συλληφθεί ένας από τους ανθρώπους της επίθεσης, βρίσκεται στην Ασφάλεια και εξετάζεται και η εμπλοκή του στην κλοπή που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα στο εργοστάσιο».

Πολίτες «συνέλαβαν»  μετανάστες και τους κλείδωσαν σε αυτοκίνητο

Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις από την Ελληνική Αστυνομία στον Έβρο, δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός οι συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν «παγιδεύσει» 13 παράτυπους μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής σε ένα τρέιλερ. Έχουν συλληφθεί, ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας και φυσικά σήμερα θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για να δούμε τι ακριβής συνέβη με αυτούς τους ανθρώπους.

Η αρχική δήλωση των ανθρώπων αυτών ήταν πως «συνέλαβαν» τους ανθρώπους αυτούς καθώς είχαν προκαλέσει τη φωτιά. Φυσικά και εξετάζεται και η εμπλοκή τους στη φωτιά αλλά εξετάζεται και η περίπτωση της παράνομης διακίνησης από τους τρεις συλληφθέντες.

Ζητούμε από τους πολίτες να συνδράμουν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική

«Ζητούμε από τους συμπολίτες μας να συνδράμουν τις Αρχές, την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική, που βρίσκονται στις περιοχές τους όταν υπάρχει πυρκαγιά για να προστατεύουν του ίδιους και τις περιουσίες τους» ανέφερε η κ. Δημογλίδου.

Κατανοούμε φυσικά απόλυτα τη δυσκολία των κατοίκων να αποχωριστούν τις περιουσίες τους, όμως κανένα αγαθό δεν είναι πολυτιμότερο από την ανθρώπινη ζωή.

Αυτό εξηγούν χθες και οι Αστυνομικοί σε όλες τις περιοχές που προσπαθούσαν να εκκενώσουν καθώς η πυρκαγιά πλησίαζε τα σπίτια των κατοίκων, ενώ σε πάνω από 90 περιπτώσεις οι αστυνομικοί χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν και να συνδράμουν σε πολίτες οι οποίοι ήταν αδύνατο να μετακινηθούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος