Δήμαρχος Αλίμου, Αν. Κονδύλης στην ΕΡΤ: Το Λιμενικό βάζει πρόστιμα στο Δήμο και όχι στις ξαπλώστρες – Ο εκπρ. τύπου του ΛΣ απαντά

Σε καταγγελία προχώρησε ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρέας Κονδύλης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Prime», λέγοντας ότι το Λιμενικό βάζει πρόστιμα στο Δήμο και όχι στις ξαπλώστρες. «Πράγματι έχουμε ένα θερινό κινηματογράφο που ανήκει στο Δήμο. Υπήρχε παλιότερα ένα πρωτόκολλο από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου που έβγαζε δήθεν αυθαίρετα κάποια στοιχεία του κινηματογράφου ως κατασκευές, τη φύτευση των γκαζόν δηλαδή που έχουμε και εμείς βεβαίως προσφύγαμε δικαστικά και ακυρώσαμε το πρωτόκολλο αυτό. Παρόλα αυτά ήρθε το Λιμενικό, ενώ πια δεν υπάρχει το πρωτόκολλο, λειτουργώντας ως αστυνομική αρχή του αιγιαλού και της παραλίας – διότι κινηματογράφος βρίσκεται σε χώρο αιγιαλού και παραλίας – και μας επέβαλε πρόστιμο για το γκαζόν και για τη φύτευση».

Συνέχισε τονίζοντας ότι «την ίδια ώρα, δίπλα, στα εκατό μέτρα έχουμε μία ανοιχτή ακτή στην οποία ένας επιχειρηματίας έχει εγκαταστήσει εκατοντάδες ξαπλώστρες και ομπρέλες και ο οποίος επίσης έχει μία αυθαίρετη κατασκευή εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων,(…) ενώ έχουμε εγγράφως απευθυνθεί στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και στο Λιμενικό. Εκεί μας λέει το Λιμενικό ότι δεν έχει αρμοδιότητα να κάνω τίποτα».

Η απάντηση του Λιμενικού – Τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες και ξαπλώστρες δεν είναι δικιά μας αρμοδιότητα

Ο κ. Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού Σώματος, ανέφερε για το συγκεκριμένο ζήτημα ότι «επειδή εγώ δε γνωρίζω ποια είναι καταγγελία έκανε ο δήμαρχος θα σας αναφέρω αυτό για το οποίο με καλέσατε να σας μιλήσω, την αρμοδιότητα δηλαδή του Λιμενικού όσον αφορά στη θάλασσα, στα λιμάνια και στην χερσαία ζώνη λιμένα. Στις παραλίες οι οποίες δεν είναι χαρακτηρισμένες ως χερσαία ζώνη λιμένα, το Λιμενικό δεν έχει αρμοδιότητα. Όσον αφορά παράνομα έργα όπως κτίσματα και πέργκολες σε αιγιαλό και παραλία, σύμφωνα με το νόμο 2971 του 2001 έχουμε αρμοδιότητα και επιβάλλουμε το διοικητικό μόνο πρόστιμο. Τα τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες και ξαπλώστρες δυστυχώς δεν είναι δικιά μας αρμοδιότητα».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος