Δήμαρχος Σκιάθου για τραυματισμό 69χρονης: «Θα ληφθούν μέτρα για να μην προκληθούν άλλα ατυχήματα» (video)

Για την υπόθεση της 61χρονης Βρετανίδας τουρίστριας που επιχείρησε να τραβήξει βίντεο την απογείωση ενός αεροσκάφους στη Σκιάθο και τραυματίστηκε σοβαρά, μίλησε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο δήμαρχος της Σκιάθου, Θεόδωρος Τζούμας σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν από εδώ και στο εξής, έτσι ώστε να μην προκληθούν άλλα ατυχήματα.

Ο κ. Τζούμας υπογραμμίζει ότι ο φορέας διαχείρισης και λειτουργίας του αερολιμένα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας εντός των ορίων παραχώρησης, και επομένως και του αεροδρομίου, και οτιδήποτε λαμβάνει χώρα εκτός αυτού δεν υπόκειται στην ευθύνη του.

Ο ίδιος επεσήμανε πως στο σημείο υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες, αλλά και δεκάδες πινακίδες που προειδοποιούν για τον κίνδυνο που εγκυμονεί η παρουσία ανθρώπων και οχημάτων πίσω από τον αεροδιάδρομο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αερολιμένας της Σκιάθου, φημίζεται σε όλον τον κόσμο για τις θεαματικές προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροσκαφών, καθώς τα αεροπλάνα πετούν ελάχιστα μόλις μέτρα πάνω από τους ανθρώπους που συγκεντρώνονται για να απαθανατίσουν τη στιγμή και ειδικότερα για τους plane spotters οι οποίοι ταξιδεύουν αποκλειστικά και μόνο για αυτό.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες, είχε γίνει και πάλι ένα ανάλογο περιστατικό, με τον ελαφρύ τραυματισμό ενός Βρετανού τουρίστα, που εκτινάχθηκε από τα αέρια των τουρμπινών αεροσκάφους που ξεκινούσε τη διαδικασία της απογείωσης.

«Είναι πολύ δυσάρεστο το ότι παραβιάζονται τα μέτρα και εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Σκιάθου. Ακόμη, ο κ. Τζούμας ανέφερε πως ήδη έχει επικοινωνήσει με την Fraport για να «κάνουν το σήμα της απαγόρευσης πιο έντονο και να τοποθετηθούν επιπλέον πινακίδες». Επίσης, στις ώρες αιχμής του αεροδρομίου θα υπάρχει ένας φύλακας όπου θα αποτρέπει το κόσμο να πλησιάσει στα σημεία αυτά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος