Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών στην ΕΡΤ: Πολλά κρούσματα σε δημοτικά – Σχεδόν μηδενικά λόγω εμβολιασμού σε Γυμνάσια και Λύκεια

Διεξοδική παρουσίαση της διασποράς των κρουσμάτων κορονοϊού στη μαθητική κοινότητα μετά και το κλείσιμο δύο τμημάτων λόγω κορονοϊού στο 10ο Δημοτικό σχολείο Νεάπολης, έκανε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την  εκπομπή “Συνδέσεις”. “Έκρηξη κρουσμάτων εμφανίζεται στα δημοτικά και είμαστε κοντά στην αναστολή λειτουργίας και άλλων τμημάτων” σημείωσε, ενώ “στα Γυμνάσια και Λύκεια λόγω εμβολιασμού των εφήβων τα κρούσματα είναι σχεδόν μηδενικά” Ταυτόχρονα, δικαιολογώντας τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στο δήμο, το απέδωσε στο ότι “Υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη ποδηγέτες του αντιεμβολιαστικού κινήματος”.

Όσον αφορά στα τμήματα του 10ου Δημοτικού σχολείου Νεάπολης, που ανεστάλη η λειτουργεία τους λόγω κρουσμάτων είπε συγκεκριμένα “Μέχρι προχθές σε δύο τμήματα στα επτάχρονα της Δευτέρας Δημοτικού στο Β2, από τα 20 παιδιά τα 11 βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό ( περισσότερα από 50%) και στο Γ2 στα οκτάχρονα από τα 21 παιδιά βρέθηκαν θετικά τα 12.”

Όσον αφορά στα ποσοστά εμβολιασμού στο δήμο Νεάπολης – Συκεών, όπου είναι χαμηλά και  παρατηρούνται πολλά κρούσματα ανέφερε πως “ο ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας δεν μας δίνει ακόμη τα επίσημα στοιχεία για να ξέρουμε τους ακριβείς αριθμούς των εμβολιασμών.”  “Από πέρυσι τον Ιανουάριο που ξεκίνησε η καμπάνια για τον εμβολιασμό, εμείς είμασταν στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης με χιλιάδες τηλεφωνήματα ανά δεκαήμερο στους συμπολίτες μας αλλά και με δια ζώσης συναντήσεις μαζί τους.  σημείωσε.

Στα δημοτικά έχουμε 4-5 κρούσματα σε κάθε τμήμα και είμαστε κοντά στην αναστολή λειτουργίας τμημάτων ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο στα Γυμνάσια και τα Λύκεια όπου πολλά παιδιά 12-17 ετών έχουν εμβολιαστεί όπου τα κρούσματα είναι σχεδόν μηδενικά.” ανέφερε.

“Δεν αντιμετωπίσαμε φαινόμενα διατάραξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο δήμο μας από αρνητές γονείς” σημείωσε.

Ταυτόχρονα επεσήμανε και τους παράγοντες που εκτιμά ότι επηρεάζουν την κοινωνία της Θεσσαλονίκης στο να αντιτίθεται στον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Είπε χαρακτηριστικά: “Πολλά στελέχη, που η ηγεσία της είναι στη φυλακή (Χρυσή Αυγή), είναι εμπλεκόμενοι και καθοδηγούν και ποδηγετούν το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Επίσης πολλές παραθρησκευτικές, παραεκκλησιαστικές αιρετικές οργανώσεις, είναι ενάντια στον εμβολιασμό και συμμετέχουν φανατικά και αυτοί στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, την ίδια ώρα που η επίσημη ηγεσία της εκκλησίας έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού. Υπάρχει μεγάλη επίδραση και από γέροντες και ασκητές του Αγίου Όρους, με επιρροή σε συγκεκριμένα τμήματα της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης με τους οποίους έχουν πνευματική σχέση, όπου και από εκεί υπάρχει σκληρή γραμμή ενάντια στον εμβολιασμό”

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος