Δήμαρχος Νάξου στο Πρώτο: Οι αφίξεις ξεπερνούν ακόμα και τα επίπεδα του 2019 (audio)

«Πολύ αυξημένη η κίνηση στο νησί και μάλιστα κάποιες ημέρες σε επίπεδα του 2019, ίσως και περισσότερο, όσο αφορά τις αφίξεις τουριστών το τελευταίο 15ήμερο», ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός.

Η τουριστική κίνηση το τελευταίο διάστημα είναι μεν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, ένα ικανοποιητικό γεγονός, το οποίο ωστόσο χρειάζεται προσοχή, είπε ο κ. Λιανός.

«Και το 2020 και φέτος οι επαγγελματίες τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μάθαμε να ζούμε με τον ιό στην καθημερινότητά μας σαν κοινωνία, πράγμα πολύ σημαντικό». Ανέφερε πως το ποσοστό εμβολιασμών στο νησί έχει περάσει το 50%, σημειώνοντας πως υπάρχουν αρκετοί που φοβούνται και είναι προβληματισμένοι, αν και όπως χαρακτηριστικά είπε «αποδεικνύεται στην πράξη ότι το μόνο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε για να αντιμετωπίσουν την πανδημία».

Στην Νάξο, εχθές, παρά το μεγάλο αριθμό τουριστών που φιλοξενεί, καταγράφηκαν μόλις 10 κρούσματα. Αυτό εκτιμά ο κ. Λιανός έχει να κάνει με τον υψηλό αριθμό ράπιντ και μοριακών τεστ που διενεργούνται σε καθημερινά βάση, τόσο από το ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 400 τεστ την ημέρα, όσο και από το νοσοκομείο και τα ιδιωτικά εργαστήρια.

Παράλληλα, η ιδιομορφία του νησιού, ότι είναι μεγάλο, ορεινό, ημιορεινό, το γεγονός ότι έχει πάρα πολλούς οικισμούς, αποφεύγοντας έτσι τον συγχρωτισμό όπως και η τήρηση των μέτρων στην διασκέδαση, έχουν παίξει ρόλο στην συγκράτηση της διασποράς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος