Δήμαρχος Μαντουδίου στο Πρώτο: Δίνεται μια τιτάνια μάχη (audio)

Μάχη με τον χρόνο, τις καιρικές συνθήκες και τη γραφειοκρατία δίνει η Εύβοια για να ολοκληρωθούν τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω καταστροφές από επερχόμενες έντονες βροχοπτώσεις.

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα, την εκπομπή “Στο Πρώτο αλλιώς”, στη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης Γιώργος Τσαρπούνης, δίνεται μια τιτάνια μάχη που δεν έχει προηγούμενο.

Ηδη ξεκίνησαν τα αντιδιαβρωτικά έργα περιμετρικά της Λίμνης και αυτές τις μέρες θα αρχίσουν και στις άλλες περιοχές, τα ρέματα καθαρίζονται ωστόσο οι εκτάσεις είναι τεράστιες. Επίσης, τις επόμενες μέρες θα μπουν και μικροί εργολάβοι μέσα στους οικισμούς να καθαρίσουν τα υπόγεια ρέματα.

Παράλληλα το Δασαρχείο ολοκληρώνει τις μελέτες, το ίδιο και ο Δήμος για να προλάβουμε τις χρηματοδοτήσεις.

Οπως είπε ο κ Τσαρπούνης, καθημερινή είναι η επαφή με τον κ. Μπένο και την άλλη εβδομάδα ξεκινά και η πρώτη μελέτη που αφορά τα σχέδια πόλης της Β. Εύβοιας.

Σχετικά με τις αποζημιώσεις, οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν πάρει την αρωγή από την προκαταβολή μένουν όμως και άλλα να γίνουν. Υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια και με τις κατεδαφίσεις των κτιρίων και τις νέες αδειοδοτήσεις που θα χρειαστούν ώστε να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους γι αυτό και χρειάζεται να κινηθεί γρηγορότερα το σύστημα του Υπουργείου Υποδομών για να επιστρέψουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος